*Nettavisen* Nyheter.

Massemorderens endeløse drapsliste

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AP Photo/King County Sheriff's Office, File (Scanpix)

Her ser du bilder av 10 av Gary Leon Ridgways angivelige ofre. Den 54 år gamle billakkerer fra Seattle er mistenkt for å ha drept minst 49 kvinner. Det første offeret ble funnet i Den grønne elven sør i Seattle allerede i 1982.

Selv om Ridgway var i politiets søkelys allerede året etter, skal han ha fortsatt å drepe helt til 1998. De fleste av ofrene ble voldtatt og kvalt, og mange ble dumpet i den samme elven som de første offeret ble funnet i. Derfor er Ridgeway ofte blitt kalt "den grønne elvens morder".

Ridgway møter i retten onsdag. 54-åringens forsvarere har opplyst at de vil forsøke å gjøre en avtale med påtalemakten som går ut på at han tilstår mot at han får løfte om å beholde livet. Påtalemakten nekter å kommentere saken.

Ridgway skal den siste tiden ha ført politiet til flere fjerntliggende områder der han i sin tid skal ha gravd ned sine drapsofre.

Politiet har funnet levningene av en rekke savnede kvinner samt flere andre som aldri har vært meldt savnet eller vært knyttet til drapene for 20 år siden.

Så langt har politiet en liste med 49 navn, blant dem flere prostituerte og narkomane.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.