33 personer ble sendt til sykehus etter at de skal ha fått i seg dårlig K2 - en type syntetisk marihuana - i bydelen Brooklyn i New York.

Ifølge Brooklyn-mannen Brian Arthur skal det hele ha sett svært komisk ut.

- Det så ut som en scene i The Walking dead. Disse folkene vandret rundt, snublet overalt og var bare helt ute, forteller han til New York Post.

Politiet i den amerikanske storbyen har tidligere uttrykt bekymring for det de omtaler som «zombier», fordi det syntetiske dopet har en skremmende effekt.

- Helt vilt

Arthur synes det var et så merkelig syn å se flere titalls personer ligge strødd og stående i merkelige posisjoner at han tok opp mobilen og filmet det.

- Se på disse folka, de kan ikke engang stå rett opp og ned. Dette er helt vilt, kommenterer han på Facebook-videoen (se hele nederst i artikkelen).

Flere skal ha siklet skum og kastet opp på seg selv, mens en annen skal ha gjort et forsøk på å holde seg på beina ved hjelp av en brannhydrant.

- Her er folk ute døgnet rundt

Ifølge politiet i New York skal folk ha begynt å falle som fluer like over halv ti tirsdag morgen. For det meste ble de funnet liggende på fortau og på t-baneplattformer i området som regnes som et knutepunkt for K2-brukere. Området har blitt kalt Zombieland av politi og beboere på grunn av dette.

- Her er det folk som er helt ute på K2 døgnet rundt, skal politiet ha sagt.

Ifølge ABC News skal alle de 33 ha overlevd overdosen.

Ifølge NBC har over 6000 personer siden 2015 endt på akutten bare i New York etter å ha brukt K2. Stoffet er ulovlig i New York.

HTML EMBED
embedNAvideo("OSnD2Ih20wMRI0zBaN-JpQ", false)