Gå til sidens hovedinnhold

Masseslagsmål før rivaloppgjør i cupen: - Flere personer utsatt for vold

Rundt 100 fotballsupportere skal ha barket sammen.

Det var tumulter mellom fotballsupportere før cupkampen Lyn-Vålerenga.

– Vi er ved Bislett stadion etter melding om amper stemning mellom fotballsupportere. En person behandles av ambulanse etter å ha fått skader i hodet, skrev Oslo politidistrikt på Twitter i ettermiddag.

Her barker supporterne sammen i gaten, rett ved siden av puben der Lyn-fansen sitter:

– Det er snakk om rundt 100 personer. Vi har fått meldinger om kasting av bord og flasker. Blussing skal det også ha vært. Flere personer har blitt utsatt for vold, men det er ingen alvorlige skader. Minst en person får imidlertid behandling av ambulanse på stedet, sa operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til Nettavisen rett etter hendelsen.

Se video av den hissige stemningen før kampstart:

Vitner sier til Nettavisen at det var spinnvilt på stedet, og det ble kastet glassflasker, bluss og andre gjenstander inn mot de som satt der. Det skal også ha vært barnevogner som gikk forbi.

- Det vi har avdekket til nå er at en risikosupporter fra VIF har slått en supporter fra Lyn. Mannen er pågrepet og kjørt arrest. Den fornærmede er kjørt OKL for sårbehandling i hodet, melder Oslo politidistrikt på Twitter.

Ifølge et vitne NRK har snakket med satt Lyn-fans i alle aldre på en uteservering da de plutselig ble angrepet av en gruppe Vålerenga-fans.

En av dem som reagerer er Lyn-supporter og tidligere NRK-profil, Finn Bjelke.

– En venn av min datter som skal på LYN kamp er på vei til sykehuset efter at noen enga «supportere» kom forbi, kastet glass og stoler på vennegjengen før de altså slo ned en av gutta som satt der. Håper dere er jævlig stolte. Hvorfor gjør ikke pressen noe? Forbanna rævdiltere!

Klanens offisielle Twitter-konto, nekter for Bjelkes versjon:

– Vi antar du var der og har full kontroll på opptakten til dette? Vi har relativt sikre kilder på at nevnte gjeng ikke kom gående med en haug av stoler og glass. For øvrig takker vi for kampen. Den på banen altså, skriver Klanen søndag kveld.

Politiet sier til Nettavisen etter kampen at de skal etterforske saken videre.

– Det blir opprettet sak på dette. Vi har notert en rekke personalia og vil ta tak i dette her og etterforske det. Per nå sitter jeg ikke med noen detaljer – på Twitter og sånt vil de alltid skylde på hverandre, det forholder ikke vi oss til. Saken blir etterforsket og de personene vi har vært i kontakt med og notert navnene på de vil bli kontaktet hvis det er aktuelt, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Nettavisen litt før klokken 21.

Bråket skal også ha fortsatt inne på stadion, ifølge politiet.