Gå til sidens hovedinnhold

Masseslagsmål på skole – ansatt slått til av elev

– Svært alvorlig, sier skolens rektor.

Mandag ble det dramatisk i skolegården på Skedsmo videregående skole. Flere elever føk sammen i et masseslagsmål og en ansatt ved skolen forsøkte å roe gemyttene.

Da ble kvinnen slått til, melder MittLillestrøm, som først omtalte hendelsen.

– Vi fikk meldingen klokken 11.53 på mandag, da skolen ba om politiets bistand i forbindelse med en konflikt. Vi rykket ut til stedet med en patrulje. Status er at to personer under 18 år og en voksen kvinne er fornærmet i saken, mens tre personer under 18 år er mistenkte i saken. Disse vil bli tatt inn til avhør, sier politioverbetjent Bjørn Bratteng, seksjonsleder ved etterforskningsavdelingen på Lillestrøm politistasjon til avisen.

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen.

– Det er ingen god utvikling i deler av ungdomsmiljøet og dette er noe politiet jobber særdeles hardt med. Vold blant ungdommer og ungdomskriminalitet er politiets prioritet nummer én for tiden. Det er ofte ikke mye som skal til før det smeller, da konfliktnivået er høyt, sier Bratteng til MittLillestrøm.

Rektor Wenche Rudshaug Kavli ved Skedsmo videregående skole forteller at det etter forholdene går bra med den kvinnelige ansatte som ble slått til.

– Det er heldigvis ingen alvorlige skader, og hun har vært på jobb deler av dagen i dag, sier rektoren.

Kavli ser alvorlig på hendelsen:

– I likhet med politiet ser vi alvorlig på hendelsen, når det er flere elever og fysiske konflikter mellom dem, sier hun til Nettavisen. Ifølge rektoren er det 5-6 elever som har vært involvert i slagsmålet.

Hendelsen har skjedd utenfor klasserommet. Rektoren ønsker ikke å gå ut med hvilken type ansatt som ble angrepet:

– Men vi er en skole med veldig mange forskjellige medarbeidergrupper, og i denne situasjonen så var det ikke en lærer, sier hun til Nettavisen.

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat

Kommentarer til denne saken