RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo tidobler prisen på beboerparkering: Fra 300 til 3000 kroner i året. For denne summen kan beboerne parkere fritt i nabolaget og stå så lenge de vil - hvis de finner en plass. Prøveperioden er over for beboerparkeringen (soneparkering) i tre områder i indre by i Oslo. I løpet av høsten og 2018 skal beboerparkering innføres på hele 17.850 av de 21.550 parkeringsplassene på gateplan. Her fra Fagerborg.
Oslo tidobler prisen på beboerparkering: Fra 300 til 3000 kroner i året. For denne summen kan beboerne parkere fritt i nabolaget og stå så lenge de vil - hvis de finner en plass. Prøveperioden er over for beboerparkeringen (soneparkering) i tre områder i indre by i Oslo. I løpet av høsten og 2018 skal beboerparkering innføres på hele 17.850 av de 21.550 parkeringsplassene på gateplan. Her fra Fagerborg. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Massiv bøtelegging av bilister i Oslo

Sist oppdatert:
Oblatet du kjøpte for i år, gjelder ikke lenger.

Oslo kommune startet tirsdag bøtelegging av beboere med oblater i biltruten som viser at du har betalt frem til 2018, skriver Finansavisen.

Kommunikasjonsrådgiver Anne Sofie Durkis presiserer overfor Nettavisen at:

- Det er uriktig å si at oblatet er gyldig til 31.12.17. I vilkårene i forrige faktura informerte vi om at oblatet kun er gyldig til ny ordning innføres. Gammelt oblat vil være ugyldig fra 2. oktober 2017.

Det skapte nærmest furore da kommunen tidoblet satsen fra 300 kroner til 3000 kroner.

- Grunnen er at vi har innført en ny, permanent beboerparkeringsordning og samtidig avviklet prøveordningen som har eksistert siden 2009. Dette er en ny ordning med ny forskrift og nye satser, sier Durkis i Nettavisen.

Les også: MDG bytter ut biler med blomster

Irriterte bilister

Durkis sier til Finansavisen at alle beboerne hadde fått beskjed om å fornye oblatet sitt:

- I prøveområdet for beboerparkering i bydel Frogner på Majorstuen sendte vi ut informasjonsskriv om den nye ordningen 14. september hvor vi skrev at ny ordning trer i kraft 2. oktober. For å få en myk overgang til denne, har våre bybetjenter i 14 dager lagt varsellapperunder vindusviskeren i stedet for gebyr.

Det viser det seg at 40 irriterte bilister hadde ignorert, så de ble bøtelagt, forteller Durkis.

Slik er reglene

«Beboerparkering for bil koster 3000 kroner for ett år. Beboerparkering for MC og moped koster 1500 kroner for ett år. Avtalen er gyldig i ett år fra den datoen du betaler, og du står fritt til å si opp avtalen når du vil. Du får refundert gjenværende beløp over 200 kroner,» opplyser kommunen.

Unntak: Har du HC-kort, elbil eller hydrogenbil trenger du ikke beboerparkeringstillatelse.

Feilparkering svir: Den gule lappen i ruten varsler at 900 kroner innen tre uker må tappes av kontoen din.

Bilfritt Oslo

Sommeren 2017 startet byrådet i Oslo et prosjekt der målet er at Oslo skal bli bilfritt innenfor Ring 1 innen 2019. Hittil er 300 parkeringsplasser fjernet, og flere skal det bli.

Innen 2018 skal rundt 700 parkerinsgplasser på gateplan være borte.

Her ser du hvilke områder i Oslo som kan vente seg beboerparkering.

Oslo kommune har laget et interaktivt kart av hvor det er beboerparkering i Oslo. Kartet finner du her:

Har du sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere