RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Massiv støtte til HV-soldat etter kakebu-nekt

Soldatene i Heimevernet kan vente seg flere øvelser nå enn tidligere, ifølge nestlederen i forsvarskomiteen på Stortinget.
Soldatene i Heimevernet kan vente seg flere øvelser nå enn tidligere, ifølge nestlederen i forsvarskomiteen på Stortinget. Foto: Arkivfoto: Rune Johansen (Bergensavisen)
Politikerne vil likevel ikke se på soldatenes inntektstap, men varsler mer penger til flere øvelser i Heimevernet.

BERGEN (Bergensavisen): – Misnøye vil det alltid være, men Heimevernet er en viktig del av totalforsvaret, sier nestleder i forsvarskomitéen på Stortinget, Øyvind Halleraker (H) til BA.

Lørdag fortalte BA om HV-soldaten i 30 årene som ble dømt til 14 dagers ubetinget fengsel etter ikke å ha dukket opp på heimevernsøvelser.

DRIVER EGET FIRMA

Bergenseren i 30-årene driver eget firma og får ikke dekket tapet når han deltar på øvelser.

Mannen som gjennomførte førstegangstjenesten som fallskjermjeger, mener samtidig at HV-øvelsene er uten innhold og bortkastet.

Halleraker ønsker ikke å kommentere denne enkeltsaken.

– Heimevernet har fått økt betydning, spesielt etter at vi reetablerte innsatsstyrken. Ved årets budsjett ble det bevilget midler til fem ekstra øvelsesdøgn i Heimevernet, sier Halleraker til BA.

– STOR HV-INTERESSE

Soldatens inntektstap er en sak politikerne ikke er opptatt av. Stortingsrepresentanten mener dette er en sak for heimevernsledelsen eller Forsvarsdepartementet.

– Jeg opplever stor interesse for Heimevernet. Det dreier seg om voksne og motiverte mennesker som vet hva de vil og som er inspirert, sier forsvarspolitikeren.

– Hva med dem som ikke er så motivert?

– De er alltid der, og noe vi må regne med, sier Halleraker.

Et stort flertall av dem som kommenterte lørdagens artikkel på nettet har en annen oppfatning.

«BORTKASTET OG MENINGSLØS»

Mange forteller at de selv er HV-soldater.

«Bortkastet og meningsløs». «Skulle vært rikelig av folk som kunne være i HV utenom egen næringsdrivende som ikke ser seg råd til den tiden det tar», er gjennomgangstonen i kommentarene.

Noen støtter likevel dagens regler og forsvarer verneplikten.

«Hvis vi ikke hadde hatt et forsvar, er det ikke sikkert han hadde hatt de trygge rammene han trenger for å drive et firma i verdens tryggeste land», skriver en annen.

Les flere saker hos Bergensavisen!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere