NEW YORK (Nettavisen): Dødsfallet til afroamerikanske George Floyd (46) i Minneapolis førte til omfattende demonstrasjoner i delstaten Minnesota og i flere andre amerikanske delstater og byer natt til lørdag.

Se video av pågripelsen øverst i saken - vi advarer mot sterke bilder.

Én person er drept etter at det er skutt mot demonstranter i Detroit i USA, opplyser politiet. Det er ikke kjent hvem offeret er, eller hvem som løsnet ett eller flere skudd mot menneskemengden.

Ifølge en talskvinne for politiet i Detroit har politifolkene på stedet ikke avfyrt skudd i forbindelse med demonstrasjonen.

Les også: Trump truer med å skyte: - Kaster bensin på bålet

Protester pågår over hele USA etter at den ubevæpnede svarte mann døde etter en voldsom pågripelse i Minneapolis i forrige uke.

Demonstrasjoner i flere byer

Det hvite hus er ble stengt av, CNNs hovedkvarters inngangsparti vandalisert og politiet angripes i flere storbyer. Det er meldt om demonstrasjoner blant annet i Washington, California, Georgia, Kentucky, New York og Wisconsin.

På sosiale medier spres de nye videoer der tre av de fire hvite politifolkene som pågrep George Floyd (46) sist fredag, holder ham i bakken med knærne. Den fjerde ser på. Floyd sier flere ganger at han ikke får puste. Han døde samme dag i varetekt.

Vil skilles fra arrestert politimann

Etter avsløringer rundt pågripelsen er alle fire avskjediget. Politimannen som forårsaket 46 år gamle George Floyds død, Derek Chauvin, ble fredag pågrepet og siktet for uaktsomt drap. Kausjonen er ifølge CNN satt til 500.000 dollar.

Politimannens kone, Kellie Chauvin, opplyste i natt gjennom sin advokat at hun ønsker seg ut av ekteskapet med Derek Chauvin, melder CNN.

- I kveld snakket jeg med Kellie Chauvin og hennes familie. Hun er ødelagt etter Mr. Floyds død, og hennes største sympati ligger hos familien hans, hans kjære og med alle som sørger over denne tragedien. Hun har begjært oppløsning av ekteskapet sitt med Derek Chauvin», heter det i uttalelsen.

- Mens Chauvin ikke har noen barn i sitt nåværende ekteskap, ber hun om respekt for at barna, hennes eldre foreldre og hennes storfamilie blir gitt sikkerhet og personvern i løpet av denne vanskelige tiden.» opplyser advokaten.

Omringet en politistasjon

Innbyggerne i Minneapolis ignorerte fredag ordfører Jacob Freys portforbud. Samtidig som portforbudet trådte i kraft klokka 20 marsjerte tusenvis i gatene.

De omringet også en politistasjon i byen da klokka var 20, mens de sang og krevde at politiet må stå til ansvar og ropte «Si navnet hans: George Floyd!».

Bortsett fra noe bruk av spraymaling, skal det ha gått rolig for seg.

Andre steder i byen brukte politiet bruke tåregass og gummikuler for å drive mengder av demonstranter tilbake.

Det hvite hus er stengt av

Fredag kveld ble også Det hvite hus stengt av. På grunn av demonstrasjoner utenfor på Pennsylvania Avenue og i Lafayette Park, så sikkerhetstjenesten seg nødt til å stenge Det hvite hus og låse av pressesenteret og kontorene, og ingen fikk forlate området før demonstrantene var trygt fjernet fra området.

- Jeg har aldri sett noe lignende, uttalte reporteren til Fox News som var på stedet sammen med demonstrantene natt til lørdag.

Det han viste til at var et flere av demonstrantene var fysiske med representanter fra Secret Service, uten at det førte til noen arrestasjoner.

- Det er svært tydelig at politiet ønsker å unngå arrestasjoner nærmest for enhver pris, sier reporteren på stedet.

TV-bilder fra både CNN og Fox News natt til lørdag viser branner flere steder i USA i natt, både biler, en bank og en bensinstasjon.

Angrep CNN-kontoret

I Atlanta i delstaten Georgia har demonstranter klatret opp på logoen til CNN ved hovedkvarteret til nyhetskanalen, og heist et «Black lives matter»-flagg.

Demonstrantene har også satt fyr på det amerikanske flagget utenfor CNN-hovedkvarteret og knust vinduene til inngangspartiet.