Gå til sidens hovedinnhold

Massivt nedbør øker rasfaren på Mannen

Geologer frykter at raset fra fjellet Mannen kan komme søndag som følge av mye nedbør. Men tirsdag kommer det enda mer regn, ifølge meteorologene.

Åndalsnes (NTB): – Ja, slik det ser ut nå, kan nok den første delen av tirsdagen være den verste perioden, sier meteorolog Anne Solveig Andersen ved Værvarslinga for Vestlandet til NRK.

Søndag er det ventet mellom 30 og 50 millimeter nedbør i Åndalsnes-området. Andersen kan ikke svare på hvor mye som kan komme tirsdag, men sier de fortløpende følger med på prognosene og hvordan de endrer seg.

Samme beredskap
Ordfører Lars Olav Hustad i Rauma kommune sier de nye værprognosene ikke endrer beredskapen.

– Vi har den samme beredskapen hele tiden, og vurderer situasjonen fra time til time, fra dag til dag. Akkurat nå er det stille og rolig, sier han.

Onsdag ble beboere under fjellet Mannen evakuert på grunn av høy rasfare.

Vurderer å sprenge
Når situasjonen vil normalisere seg er ukjent. Estimeringer viser at 4000 lastebillass med stein og grus vil rase nedover fjellsiden hvis raset blir utløst.

Fordi ingen vet når raset vil gå, har geologer også vurdert å utløse raset med sprengstoff.

Se video av rasområde i video under.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=lp2gFm3WAO8_RtP0HdQez3rQfyKMX_WA5r05TmSeSkc4m2cNPXXv04hs1vGe61-iCSg982IalPZkTabuMKNwk4z0RNEgwnaM7q03wbdVMWnBRN686s1v1OfYRB24odJ5Vq8yN2w2NKs&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken