RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Masteaksjonistene i Hardanger for retten

Bergen (NTB): Politiet vil la aktivistene som aksjonerte mot byggingen av mastene i Hardanger i 2011, slippe å betale 200.000 kroner i bøter. Aktivistene vil heller renvaskes i retten.

Politiet har gått for påtaleunnlatelse for de åtte aktivistene som aksjonerte mot Statnett i 2011, opplyser politiadvokat Duc Van Nguyen i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Dermed kunne aktivistene ha lagt saken bak seg, halvannet år etter at protestene ble avsluttet. Masteaksjonistene vil helst slippe å møte i retten, men de nekter å ta imot tilbudet fra politiet og krever full frifinnelse.

- Det er ikke vi som er skurkene. Vi er ikke villig til å skrive under på at det er vi som er de skyldige. Vi har hatt gode grunner for å demonstrere, sier Synnøve Kvamme, som var en av lederne i Hardangeraksjonen.

Rettssaken starter i Odda mandag. Politiet mener å ha gode bevis for at aksjonistene brøt loven da de demonstrerte. Aktivistenes advokat, Randi Hagen Spydevold, mener hennes klienter er ekte idealister.

- Vi vil føre bevis for at de har vært innenfor borgerens rett til ferdsel og tale, sier hun til avisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere