RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Masteaksjonister nekter straffskyld

Sist oppdatert:
Odda (NTB): Aktivistene som aksjonerte mot byggingen av mastene i Hardanger i 2011, nektet straffskyld da rettssaken mot dem startet i Hardanger tingrett mandag.

De åtte masteaksjonistene har avvist politiets tilbud om påtaleunnlatelse, og tar heller saken til retten, halvannet år etter at protestene ble avsluttet.

De mener blant annet at et ferdselsforbud ikke burde ha vært ilagt, og at de opptrådte innenfor borgernes rett til ferdsel og tale. Samtlige svarte nei på spørsmål om de erkjenner straffskyld da rettssaken startet i Odda mandag, melder NRK.

Aksjonistene var opprinnelig ilagt bøter på opp mot 200.000 kroner til sammen. Men fremfor å erkjenne skyld i de lovbruddene politiet mener kan bevises, og dermed slippe bøter, håper aksjonistene å bli frifunnet på alle punkter. Aktivistenes forsvarer, Randi Hagen Spydevold, sier klientene risikerer mye – både bøter og advokatregninger – ved å ta saken til retten.

– Dette handler om tålegrenser. Hva tåler demokratiet av ytringer og meninger? Det er såpass alvorlig, at dette er sakens kjerne her. For mine klienter er dette en prinsippsak, de vil slåss for sine rettigheter, sier Spydevold.

Aksjonistene er tiltalt for brudd på politiets ferdselsforbud og for ikke å ha varslet protesten. Det er satt av to dager til saken, og en avgjørelse er ventet innen et par uker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere