RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mat for single

Skal du kokkelere for deg selv, kan du lage akkurat det DU har lyst på.

(SIDE2): 770.000 nordmenn bor alene, og står ofte fritt til å lage middag helt etter egen smak. Men det byr også på noen små praktiske utfordinger å lage mat til én. Blant annet at butikkene er fulle av pakninger som ikke er tilpasset singel-husholdninger, og at mange oppskrifter er beregnet for fire personer.

Hos Art of Taste kan du enkelt og greit endre antall porsjoner til én. Sjekk ut hvordan det fungerer her:

Søk på oppskrifter her

I det følgende får du råd og vink om hva du skal gjøre med det som blir til overs av mat.

Legg det på is
Selv om du har lyst på lasagne i dag, betyr ikke det at du vil ha det til middag de neste tre dagene. En mulighet er å fryse ned restene, slik at du kan tine dem opp når ønsket om lasagne igjen blir stort. Den beste måten å pakke maten på før du fryser den ned er i en tett plastikkpose. Da unngår du at maten blir dårlig. Hvis du fryser ned bakevarer bør du passe ekstra godt på å tømme posen for luft. Ellers blir maten lett tørr når du tiner den opp igjen.

Flatfryst kjøttdeig
Kjøttdeig må du vanligvis kjøpe i pakker med 400–500 gram. Del deigen opp i biter på 100-200 gram, og for å korte ned opptiningstiden er det lurt å trykke dem flate før du fryser dem ned. Et annet tips er å fryse ned kylling. Kjøp inn flere kyllingfileter, del dem opp i strimler, krydre dem, stek dem og frys dem ned som porsjonspakker. Du tiner dem raskt opp igjen, og de kan brukes til det meste, for eksempel i salater, gryteretter eller omeletter.

Fløteterninger
Slanter kan også puttes i fryseboksen. Litt fløte som snart går ut på datoen, eller resten av en rødvin eller hvitvin, kan fryses ned i isbitposer eller -brett. Når du trenger en liten skvett i sausen, kan du ta fram noen terninger.

Mat i form
Hvis du er glad i å lage måltidene fra bunnen av, er det mange oppskrifter som er perfekte for én person. Og andre oppskrifter kan lett tilpasses. Hvis du lager mat i ildfast form, kan du lage den i en liten form istedenfor en stor. Med slike mini-former kan du for eksempel lage pai eller grateng.

Fest med rester
Kjøleskapet fylles ofte med rester, og hvis du bor alene er det ikke alltid du rekker å spise maten du har før den blir gammel.

I oppskriftsbasen vår kan du søke på ingrediensene du har i kjøleskapet, og finne en passende rett. Mens noen kalde poteter kan brukes i en omelett, kan litt ris få en rennesanse i grønnsaksrisotto.

Hamburger med blåmuggost og mangosalsa
Omelett etter prinsippet «man tager hva man haver»
Foliebakt torsk med grønne linser
Wraps med thaireker
Ostesmørbrød med kylling og bacon
Pariserpizza
Søk etter andre gode oppskrifter her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere