Gå til sidens hovedinnhold

Mat katten med SMS

Bare husk mobilen når du forlater kjæledyret.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Tre studenter på ved ingeniørlinjen Elektronikk og mobilkommunikasjon ved Universitetet i Agder har laget en SMS-styrt robot som kan mate katten. Dette er første gang en slik robot er utviklet med en SMS-funksjon

Jeg er sulten!
I prototypen «SMS CatFeeder» er det utviklet tre funksjoner. Den ene kan katten styre selv.

- Når katten kommer nær matskåla registrerer en sensor at den er på utkikk etter mat. Den sender dermed en SMS til eier som spør om den vil mate katten. Man kan velge ja eller nei, sier student Tora Marie Sund, som har vært med å utvikle konseptet, til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I butikken
Den andre funksjonen går ut på at man sender en nødmelding til materen.

- Du sender kodeord «nå», så mater roboten katten med én porsjon, fortsetter Sund.

Den tredje funksjonen går ut på at man stiller inn roboten på automatisk mating, slik at katten fôres hver fjerde time mens man er borte.

Les mer fra Dittdyr. no:

Dyrlege-Trudes juleråd

Dyresex kan bli forbudt

3 mill. til servicehunder

Funksjonelt
Prosjektutviklerne Randi Vika, Tora Marie Sund og Lars Næss kom på ideen da katten til den ene i trekløveret ble noe forsømt en ferie. De er nå trygge på at anretningen vil avverge slikt i fremtiden.

- SMS-systemet fungerer som det skal. Vi har hatt noe problemer med selve maskinen, men det skyldes at skolen ikke har hatt penger til annet enn lego-klosser som fundament, fortsetter Sund.

Prosjektet fikk kattemat fra fôrprodusenten Royal Canin. Nå håper de at andre vil være med å videreutvikle prosjektet.

- Foreløpig er det kun lagt inn et SIM-kort i roboten. Vi håper at noen kan være interessert i å utvikle en større mobiltjeneste tilknyttet slike roboter, avslutter Tora Marie Sund.

Kommentarer til denne saken