RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mat med suksess i fjellet

Sist oppdatert:
Prosjektet «Lokal mat og matkultur på DNTs hytter» har så langt vært en stor suksess.

Her finner du DNTs turplanlegger

Hyttene som er med i dette prosjektet har opplevd en gjennomsnittlig økning i antall overnattinger på godt over fire prosent denne sommeren.

- Det er ikke overraskende at prosjektet har hatt så stor suksess sier landbruks- og matminister Lars Sponheim.

- Gjestene på DNTs hytter vil ha opplevelser – og hva er vel bedre enn gode matopplevelser etter en lang dag med naturopplevelser! Lokalmatprosjektet bidrar til større nærhet mellom forbrukerne og matprodusentene og det gir lokale matprodusenter en flott markedsføring.

Økt overnatting
Fondsbu har hatt den største økningen i overnattingstallene på hele 18,2 prosent, mens økningen generelt er på godt over 4 prosent for alle hyttene som er med i satsingen. Totalt har alle DNTs hytter hatt en økning på 1,2 prosent fram til august i år.

Lokal matkultur
Landbruks- og matdepartementet har bevilget nærmere 2 millioner kroner til satsingen ”Lokal mat og matkultur på DNTs hytter”. Matprosjektet tar utgangspunkt i den lokale matkulturen og fagmiljøene knyttet til mat og matkultur i tre fjellregioner: Hardangervidda/Skarvheimen, Jotunheimen/Breheimen og Sylane/Trollheimen/Femundsmarka.

Her kan du lese mer om prosjektet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere