Stoffet hjelper hjernen med å kvitte seg med avfallsstoffer. Men det skal en viss mengde brokkoli til for at hjernen skal bli renset, skriver DR.dk.
- Jeg mener den kan utnevnes til verdens beste grønnsak, sier Annette Harbech, forfatter av boken Hjernegod mat, til den danske statskanalen.
Brokkoli inneholder sulforaphane. Stoffet er med på å gjøre brokkoli til en helt spesiell grønnsak sier hun.
- Det er et unikt stoff som går inn og aktiverer noen avgiftnings enzymer i kroppen. Det binder uønskede stoffer inn i kroppen og skiller dem, forklarer Harbech.
Les også: Den sunne middelhavsdietten i ferd med å dø ut: Overvekt blant barn i Sør-Europa øker kraftig
Sulforaphane finner man også i flere grønnsaker og i forskjellige kålsorter, men konsentrasjonen er høyest i brokkoli.
Men man skal spise mye brokkoli, og spise det hver dag før sulforaphanen har noen effekt.
Skal man oppnå god effekt av de gode stoffene i brokkoli, så må grønnsaken tilberedes riktig. Damp brokkolien i et minutt, det er alt som skal til.
