*Nettavisen* Nyheter.

Maten som gir mer sex

Se hva du bør spise om du vil ha mer sex og sterkere orgasmer.

02.10.08 18:18

(SIDE2): Hva du spiser har større innvirkning på din sexlyst, enn du kanskje trodde.

Les også: Øk sexlysten naturlig

- Visse matvarer inneholder mange av de substansene som vårt lystsenter trenger for at vi skal kjenne lyst, sier den svenske erotikkpedagogen Ylva Franzèn.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Det beste for kroppen
Ifølge eksperten er det tre matvarer som er effektive om du vil øke temperaturen på soverommet. Hun sier nemlig at tunfisk, alger og parmesan er det beste man kan gi kroppen.

- Disse livsmidlene inneholder mye av aminosyrene histidin og fenylalanin som kroppen omdanner til histamin og fenyletylamin som gjør oss opphisset. Sistnevnte spiller til og med en stor rolle for hvordan vi opplever orgasmen, forklarer Franzèn.

- Gir sterkere orgasmer
Alger er også rike på sink og omega 3-fettsyrer. Dette kan bidra til å øke følsomheten i kjønnsorganet og gjøre at orgasmene blir mer intense.

Mørk sjokolade er også bra for sexlysten, fordi den inneholder fenylalanin som er koblet til seksuelle følelser.

Frukt for bedre lukt
Maten påvirker også hvordan vi lukter, og om man vil lukte attraktivt for sin partner kan frukt gjøre underverker. Det er spesielt eksotiske frukter som skal være effektive.

Dette bør du unngå
Det er også matvarer man bør unngå om man vil få fart på erotikken.

- Prøv å unngå industriprodusert mat og mat som fraktes over hele verden før du putter det i munnen, anbefaler eksperten.

Hun trekker også fram alkohol som et onde. Alkohol inneholder testosteron og kan derfor fungere som et bra tenningsmiddel. Men om man drikker for mye, kan det derimot være vanskeligere å få orgasme.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.