*Nettavisen* Nyheter.

Materazzi slakter Zlatans oppførsel

Foto: Afp/Scanpix

Har mye usagt etter tiden i Inter.

22.01.13 20:47

Marco Materazzi spilte i tre sesonger sammen med Zlatan Ibrahimovic i italienske Inter, men forholdet dem i mellom ble derimot aldri det beste.

Nå forteller den hardttaklende italienske midtstopperen om sitt syn på Sveriges superspiss.

- Aldri Zlatans feil
- Da han kom til Inter, var forholdet vårt bra, men det forandret seg raskt. Problemet med Zlatan er at han aldri ville hjelpe lagkameratene når de gjorde det dårlig, isteden slaktet han dem, sier Marco Materazzi til France Football.

- Ifølge ham selv vil det aldri være hans feil, og der ser jeg en svakhet i hans personlighet, fortsetter Materazzi.

De to tidligere Inter-spillerne har vært etter hverandre ved flere anledninger. Blant annet da Zlatan og Barcelona kom på besøk, i en kamp hvor Materazzi og Mario Balotelli røk i tottene på hverandre i spillertunnelen.

- Hvis Materazzi hadde angrepet meg, ville jeg lagt ham i bakken uten å blunke, sa Zlatan den gang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kan miste lysten
Marco Materazzi la fotballskoene på hylla for to sesonger siden. At han fortsatt mener mye om Zlatan, er likevel tydelig.

- Han forulempet lagkameratene hele tiden. Han vil alltid vinne og da aksepterer han ikke at andre gjør feil. Men man kan ikke oppføre seg slik, ettersom det alltid finnes svakere personligheter som lider av den type oppførsel.

Også Materazzi selv har opplevd å få Zlatans vrede kastet over seg.

- Da jeg misset et straffespark i nest siste serierunde i 2008, begynte han å snakke om at jeg hadde kostet laget ligatittelen. I uken som fulgte behandlet han med ille. Heldigvis var jeg 35 og tok meg ikke nær av det. En 18-åring kunne nok derimot mistet all lyst til å fortsette med fotball, forteller Materazzi og sier spekulerer i om Zlatans væremåte er det som skiller ham fra å være verdens beste spiller.

- Et lag er ikke bare én spiller. Det er kanskje grunnen til at han aldri er blitt en Messi eller Ronaldo. At han er et fenomen, en av de fem største spillerne i verden, det er det ingen tvil om. Det er en av de største jeg har spilt med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag