RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Matfestivalenes mekka

Sist oppdatert:
I USA tar man for seg av godene. Nå begynner sesongen for de store matfestivalene.

(SIDE2): Ingenting å si på appetitten for matfestivaler i USA. Høysesongen går fra mai til september og det finnes en festival for de fleste ingredienser.

Her er noen gode og smakfulle eksempler:

7. mai er det klart for Cosby Ramp Festival i Tennessee. Her feirer man en grønnsak kalt ramp, som er en lokal variant av purre.

20. til 21. mai står i artisjokkens tegn når Castroville Artichoke Festival går av stabelen i denne byen i California. I denne delen av landet dyrkes da også 80 prosent av verdens artisjokker.

De tar ikke seg selv så veldig seriøst i Shreveport i staten Louisiana mellom den 25. og 28. mai. Under matfestivalen Mudbug Madness er hele byen dedikert til oppgaven med å fortære kreps.

«Return of the Chili Queens Fiestas» er det fengende navnet på matfestivalen i San Antonio i Texas. Mellom 26. og 28. mai ærer de chilli con carne som i gode gamle dager. En matrett som også går under navnet Djevelens suppe. Her kan du lese eller høre mer om de legendariske dronningene.

Pepperrot er hovedingrediensen når folk i Collinsville i Illinois. International Horseradish Festival går av stabelen 10. og 11. juni og gjør honnør på byen som produserer mer enn halvparten av denne grønnsaken i verden.

Kirsebær med og uten stein brukes i Traverse City i Michigan. Fra 1. til 8. juli spiser deltakerne under National Cherry Festival mengder med kirsebærpai og konkurrerer om å spytte kirsebærsteinene lengst.

Ingenting å si på utvlaget når verdens største samling av mangoer vises frem under International Mango Festival den 8. og 9 juli i Coral Gables i Florida. Noen smaksprøver blir det sikkert også på festivalområdet - The Fairchild Tropical Botanic Garden.

I byen Hope i Arkansas er det vannmelonen som betyr noe i tidsrommet mellom 10. og 13. august. Hope Watermelon Festival består ellers av å både spise og kaste denne store frukten. I tillegg skal man selvfølgelig spytte ut steinene på en eller annen måte.

Linse er også en ingrediens som blir tatt seriøst i USA og da særlig under National Lentil Festival i byen Pullman i Washington 18. og 19. august. Under denne festen skal ingen rett være uten linsene og i tillegg lages det en linsechili i en gryte som måler 1,5 ganger 2 meter.

Gilroy Garlic Festival avholdes i California fra 28. til 30. juli. I denne byen er det også en enorm produksjon av nettopp løk – nærmere bestemt 90 prosent av en samlet produksjon i USA.

For 59. gang arrangeres den årlige Maine Lobster Festival mellom den 2. og den 6. august. Etter at forfatteren David Foster Wallace i sin siste bok spurte om hummer føler smerte under denne matfestivalen i Rockland, blir nok ikke interessen mindre.

Blåbæren må være viltvoksende for at deltakerne på Machias Maine Wild Blueberry Festival skal være fornøyd. I tillegg til alle godsakene som lages av disse bærene mellom 18. og 20. august, presenteres det også en blåbær-musikal i byen Machias i Maine.

25. og 26. august kan du kose deg med poteter i alle former under Barnesville Potato Days i Minnesota. Byen Barnesville reklamerer med at du både kan spise, forme og bryte i potetmos under dette arrangementet.

I Crisfield i staten Maryland blir krabbene både brukt i veddeløp og til å spises. Krabbefesten National Hard Crab Derby arrangeres mellom 1. og 3. september.

Kyllingen får ikke mange vinger å fly med etter at National Buffalo Wing Festival i staten New York er over. 2. og 3. september er det denne delen av fuglen som står i fokus. I tillegg til den mer tradisjonelle retten som festivalen er oppkalt etter, så lages det her over 100 andre varianter.

(Kilde: Weekend magazine)

Les også:

Byer for matelskere

Her er verdens beste restauranter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere