RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mathisen fra start

Sist oppdatert:
ULLEVAAL STADION (vif.no): Trenerteamet har gjort noen endringer på laget siden sist kamp mot Rosenborg, og Alexander Mathisen får sin Tippeligadebut fra start. Vålerengas lag får du her.

Vålerenga starter med dette laget: 1 Arni Gautur Arason - 13 Jarl André Storbæk, 24 Kjetil Wæhler, 22 Ronny Johnsen, 21 Tom Henning Hovi (K) - 11 Morten Berre, 9 Ardian Gashi, 19 Christian Grindheim, 15 Alexander Mathisen - 10 Jan Derek Sørensen, 7 Daniel Fredheim Holm

Benken: 30 Øyvind Bolthof, 3 Allan K. Jepsen, 4 Thomas Holm, 5 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 16 Glenn Roberts, 18 Rune Lange

- Alexander hadde et godt innhopp mot Rosenborg sist, og har prestert godt de siste ukene på trening og på rekruttlaget, forklarer Petter Myhre før kampstart på Ullevaal.

GLEDER SEG TIL KAMP
Vålerenga har fått åtte dager med trening siden siste seriekamp, og fått terpet på nødvendige ting på treningsfeltet. – Jeg tror vi har en sulten og spillesugen gjeng på banen søndag, sier Petter Myhre til vif.no.

- Vi har hatt en god treningsuke, som vi har hatt godt av. Vi har fått gjort det vi planla i forkant, og gutta ser ut som de er friske og fine. Bortsett fra Tore André Flo, er alle klare til kamp, sier Petter Myhre.

Terpet defensivt
Vålerenga har sluppet inn uvanlig mange mål de siste kampene, åtte på de siste tre seriekampenene, og har tre tap på rad, og Kjetil Rekdal fortviler over utviklingen. Denne uken har man terpet på det defensive.

- Utgangspunktet har vært på hvordan vi slipper inn mål og hvordan vi slipper til sjanser. Der har vi lagt fokus, og jobbet med det. Vi har hatt fokus på det offensive lenge, og følt oss trygge defensivt, men i det siste har det vært for dårlig bakover. Vi må rett og slett tette igjen bakover nå. Samtidig er det tungt å angripe når man kommer under, da blir man jagende og det skaper gjerne åpninger for motstanderen til å kontre, sier han.

- Dette betyr ikke at vi skal legge oss bakpå og forsvare oss til en heldig seier. Vi går på banen for å angripe, men vi har luka bort ting vi kan luke bort, uten at det skal gå utover det offensive. I fjor hadde vi scoret syv mål mer etter 16 runder, og sluppet inn fire mål færre. Samtidig hadde vi 12 poeng mer, så det sier seg selv at vi vil ta poeng om vi tetter igjen bakover.

Gleder seg
For første gang på en god stund har Vålerenga fått en god treningsuke i forkant av kamp, noe Petter Myhre tror vil slå positivt ut.

- Vi har fått hvilt hodene litt. Fysisk er vi på nivå, men det kan være slitsomt å mentalt innstille seg og forberede seg til kamp igjen med få dager i mellom. Nå har vi fått en uke med litt andre tanker og fokus på treningsarbeidet, det tror jeg vil gi seg utslag i en sulten og spillesugen gjeng.

- Samtidig har vi også fått pleiet de spillerne som har hanglet litt fysisk, lagt opp treningene individuelt for de, slik at alle er kampklare i morgen, avslutter han.

Troppen mot Brann:1 Arni Gautur Arason , 30 Øyvind Bolthof , 3 Allan K. Jepsen, 4 Thomas Holm , 5 André Muri, 6 Freddy dos Santos , 7 Daniel Fredheim Holm , 9 Ardian Gashi , 10 Jan Derek Sørensen , 11 Morten Berre , 13 Jarl André Storbæk , 15 Alexander Mathisen , 16 Glenn Roberts , 18 Rune Lange , 19 Christian Grindheim , 21 Tom Henning Hovi , 22 Ronny Johnsen , 24 Kjetil Wæhler

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere