RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Matministeren mener maten er for dyr


– En svekket norsk krone kan nok forklare noe av dette, men det er all grunn for forbrukerne å følge med på prisutviklingen så ikke kjedene skor seg på dette, sier Listhaug.
– En svekket norsk krone kan nok forklare noe av dette, men det er all grunn for forbrukerne å følge med på prisutviklingen så ikke kjedene skor seg på dette, sier Listhaug. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Mat- og landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) synes maten har blitt for dyr de siste månedene.

– En svekket norsk krone kan nok forklare noe av dette, men det er all grunn for forbrukerne å følge med på prisutviklingen så ikke kjedene skor seg på dette, sier Listhaug til Aftenposten.

Ifølge Statistisk sentralbyrå har matvarene blitt 5,4 prosent dyrere de siste fire månedene.

Matprisene steg kraftig også i fjor sommer. Da økte matprisene med 3,2 prosent på bare én måned. Siden da har Listhaug fulgt nøye med på dagligvaremarkedet. Nå jobber hun blant annet med å utarbeide lov om god handelsskikk.

– Vi har for høye matpriser i Norge og derfor jobber regjeringen med å se på alle ledd i verdikjeden og hvordan konkurransen kan styrkes, sier Listhaug.

Hun peker på at Coop tidligere i år fikk tillatelse av Konkurransetilsynet til å kjøpe ICA. Dermed har nå Norge ikke lenger fire store mataktører, men bare tre.

– Med bare tre dagligvarekjeder er det all grunn til å følge konkurransen tett. I tillegg har vi sterk konsentrasjon på leverandørleddet, sier Listhaug.

Selskapet Asko, som eies av Norgesgruppen, er i dag landets største leverandør av matvarer til dagligvareaktører, hoteller, restauranter og kiosker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere