RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Matre: - Vil samarbeide mer med regionavisene

Sist oppdatert:
Aftenpostens nye sjefredaktør Hans Erik Matre forsikrer leserne om at de ikke vil se store forandringer den 2. januar 2004, men håper de ser endringer om halvannet år.

Einar Hanseid besluttet å fratre som sjefredaktør i Aftenposten etter 10 år i stillingen. Hans Erik Matre (48) blir ny ansvarlig redaktør i Aftenposten etter Hanseid.

Det er en erfaren mann som tar over etter Hanseid. Matre har vært eneleder i både Norsk Telegrambyrå Bergens Tidende fra henholdsvis 1989 til 1994 og 1994 til 1997. Han har vært leder i Norsk Redaktørforening og har de siste seks årene oppfølgingsansvar for deler av Schibsteds utenlandssatsinger, og for Schibsteds eierskap i de norske regionavisene.

- Det eneste jeg beklager med Hans Erik er at han ikke er en kvinne, men han har sagt at en kjønnsoperasjon er utelukket, sa konsernsjef Kjell Aamot da den nye redaktøren ble presentert.

Han tar over en avis som er midt sin største omstilling noensinne. Aftenposten la nylig om ett legg til tabloid og skal gjennom ytterligere omstillinger de neste årene, men leserne vil neppe merke mye til Matres inntreden med det aller første.

- Jeg er ikke opptatt av at leserne skal merke endringen på dag en, og jeg har ikke et markeringsbehov. Men hvis ikke Aftenposten ser annerledes ut om halvannet år blir jeg overrasket, sier Matre.

Det har vært spekulert mye i om hele avisen skal legges om til tabloid. Matre har vært med på omleggingen av Svenska Dagbladet som etter at Schibsted overtok avisen for fem år siden, har gått over fra fullformat til tabloid.

- Det er et spørsmål jeg ikke vil svare konkret på nå. Det er noe vi skal jobbe skikkelig med, men det er klart at fra et lesersynspunkt er tabloid et enklere format enn fullformat, sier han.

Ifølge NTB sier Matre følgende:

– Endringen med at en fast del av morgenavisen nå kommer i tabloid er et veldig godt skritt i riktig retning. Når det er sagt, vil jeg ikke i dag forskuttere verken fremtidig format eller konsept. Men dette blir det viktigste vi skal jobbe med i tida fremover.

Etter å ha vært i Schibsted-konsernet i seks år, blant annet med ansvar for avis-omstillinger, mener han selv å ha god oversikt over rammevilkårene han har å forholde seg til.

- Det er et konsern som skjønner betydningen av det redaksjonelle. Det er klart jeg gjerne skulle hatt med meg en sekk med millioner og drysset dem utover bedriften, men det blir ikke slik og det må jeg forholde meg til, sier han.

Matre mener han overtar styringen for landets viktigste avis.

- Aftenposten er landets desidert mest spennende og viktigste avis. Aftenposten er godt posisjonert og kommer til å komme tilbake som ei kule. De har vært gjennom en lang effektiviseringsprosess og er bedre rustet enn noen annen avis, mener han.

Et av de grepene han vil ta er et tettere samarbeid med regionavisene; Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Adresseavisen. Et samarbeid som allerede er relativt tett.

- Jeg tror et tettere samarbeid med regionavisene vil være en riktig vei å gå og vil invitere dem til dialog, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere