RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Matrivaler i Lidl-offensiv

Sist oppdatert:
Tre av de fire store i norsk matvarehandel, Coop, NorgesGruppen og Hakon gjør seg nå klare til å kjempe mot Lidl, og går sammen i et nytt IT-samarbeid for å spare transportkostnader
Det nye felles logistikksystemet TakeCargo skal gi flere titalls millioner kroner i lavere kostnader for de tre kjedene, melder Aftenposten.

Det er konkurransen fra den tyske billigkjeden Lidl som har fått matvareaktørene til å søke sammen. Lidl skal åpne 65 butikker, og den første åpner om kort tid.

- Vi begynte å tenke på en standardisert transportløsning for bransjen før Lidl-planene ble kjent. Men det er jo klart at TakeCargo vil være et bidrag til å stå sterkere rustet i kampen mot Lidl, sier logistikkdirektør Halvor Nassvik i Coop Norge til Aftenposten.

I det stille har de tre største norske dagligvaregigantene i samarbeid utviklet en felles nettportal, som skal effektivisere transporten i bransjen. TakeCargo har de tre rivaliserende kjedene Coop Norge, Hakon Distribusjon og NorgesGruppens Joh-System som store eiere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere