RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NBC / Splash News (NBC / Splash News)

Måtte amputere egen arm

Sist oppdatert:
Jonathan Metz ropte på hjelp i tre dager.

(SIDE2:) 31 år gamle Jonathan Metz opplevde et skrekkscenario da han var alene hjemme og bare skulle gjøre litt arbeid på fyrkjelen i kjelleren.

Han sjekket fyrkjelen regelmessig, men denne gangen satte han fast armen i selve kjelen. Hans forlovede var ikke hjemme og ingen hørte den desperate mannens rop om hjelp.

- Jeg trodde jeg skulle dø, sier han.

Fikk koldbrann
Til slutt bestemte han seg for at han måtte kutte av seg den skadde armen som det allerede var gått koldbrann i, melder MSNBC.

Det var i tirsdagens TODAY-show at Metz lot seg intervjue av den kjente TV-journalisten Matt Lauer. Metz kom ut fra sykehuset for kort tid siden, og fortalte at han føler det går ganske bra.

Etter tre dager uten at noen kom ham til unnsetning, sa Metz til seg selv at han like gjerne kunne dø. Men tanken på forloveden, foreldrene og hunden som løp rundt i etasjen over, gjorde at han heller forsøkte å skjære seg selv løs.

Klarte ikke gjennomføre
- Omtrent 90 prosent av det var merkelig smertefritt, forteller han til TODAY. Men så begynte nervene å reagere og Metz klarte ikke å gjennomføre amputasjonen.

18 timer etterpå, med en halvt avskåret arm, meldte en arbeidskollega om at han ikke var kommet på jobb.

Jonathan Metz ble skåret løs av brannmenn som kom til stedet. Og nå får han ros av kirurgen som opererte ham.

- Det er ikke tvil om at det Jonathan gjorde, reddet livet hans. Ved å kutte av den døde delen av armen, hindret han at han ble blodforgiftet, sier legen Scott Ellner til TV-kanalen.

Forsikringen rekker ikke
Metz' forsikring dekker dog en ønsket protese, så han forsøker nå å spørre etter bidrag via nettet.

Dette er ikke første gang en person har amputert sin egen arm fordi han satt fast uten å få hjelp. Fjellklatreren Aaron Rolston satte fast hånden under en stein i en ravine da han var ute og klatret uten å ha meldt fra på forhånd. Etter 127 timer kuttet han av seg den døde hånden og gikk ved egen maskin for å få hjelp.

Den historien skal filmes av «Slumdog Millionaire»-regissør Danny Boyle med James Franco i hovedrollen.

Du kan lese hva Danny Boyle fortalte Side2 om filmen her:

Satt fast i fem dager, kappet av armen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere