*Nettavisen* Nyheter.

Måtte avbryte BI-studiene

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Kronprinsesse Mette-Marit klarte ikke fristen.

27.11.11 11:30

Andre og siste del av NRKs miniserie om H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit vises søndag kveld, og her avdukes ny detaljer om kronprinsessen.

De to portrettprogrammene er resultatet av at NRK i halvannet år har fulgt kronprinsesse Mette-Marit bak kulissene til hennes offisielle liv, og målet var å få svar på spørsmål som hvordan hun var som barn, hva faren betydde for henne og ikke minst hva kongen sa da frøken Tjessem Høiby fortalte om sitt ungdomsopprør.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Anne Liv Ekroll, NRK

- Tøft gjort å brette seg ut

- Vi hadde vel ikke truffet hverandre mer enn en gang før, tror jeg. Og da var hun på besøk på Skaugum sammen med kronprinsen. Så satte hun seg i sofaen og beskrev sitt liv før hun traff ham, sa kong Harald i intervjuet i den første episoden

Mette-Marit synes det kom mye positivt ut av samtalen.

- For meg så var jo dette en av de tidene i mitt liv hvor jeg har vist, føler jeg selv, mest styrke og følt meg sterkest, på veldig mange vis. Nettopp fordi jeg sto i så mye og greide å håndtere det på en måte som jeg selv i ettertid ser at jeg gjorde på en god måte, sier hun.

Da hun hadde fortalt ferdig, lurte kongen på om hun hadde mer å fortelle. Det hadde hun ikke.

- Hun var utrolig ærlig, hun kjente oss ikke i det hele tatt, så det var tøft gjort altså, sitte der med kongen og dronningen av Norge og brette seg ut på den måten, sier kong Harald.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Leverte ikke til tiden

I søndagens episode får vi blant annet vite at Mette-Marit har måttet avbryte studiene ved BI i innspurten til mastergraden. Ifølge programmet hadde det hopet seg opp med både jobb og skole, skriver VG i søndagens papirutgave.

Dette skal ha gått inn på kronprinsessen.

- En blir veldig lei seg når en ikke får det til på en sånn måte en hadde tenkt. Det studiet har gått så lett helt til nå. Det er nok egentlig litt nyttig for meg å kjenne på det også, at en møter på utfordringer og ikke får det til, forteller Mette-Marit i dokumentaren, ifølge avisen.

Kronprinsessen skal ha fullført to tredeler av mastergradsstudiene, men skal ha bommet på innleveringsfristen til en skriftlig prosjektoppgave.

Det er uklart hvorvidt Mette-Marit har planer om å fullføre studiene. Ifølge NRK har hun mottatt gode karakterer på de tidligere oppgavene i studiet.

Siste del av «Kronprinsesse Mette-Marit» vises på NRK 1 søndag klokken 20.15.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.