Gå til sidens hovedinnhold

Måtte bryte opp safen for å få ut ordførerkjedet

Dramatikk før MGP-showet i Florø.

Safen på ordførarkontoret på rådhuset i Florø, hvor kommuneregaliane var plassert, gikk i vranglås. Etter at ekspertise fra ulikt hold ikke klarte å åpne safen, måtte metoder kjent fra Olsenbanden settes i verk, skriver Firdaposten.

Den gamle safen inneholder mye historisk materiale gjennom 150 år, samt verdisaker tilhørende Flora kommune. Det mest kjente er ordførarkjedet.

Første dagen Bengt Solheim-Olsen fikk nøkkelen til kontoret tok han fram kjedet for å se på hva han skulle smykke seg med.

Deretter la ham det tilbake i esken, plasserte den i safen og stengte igjen. Neste gang han skulle ha frem kjedet sto døren til safen bom fast.

Gikk i vranglås

- Safen har rett og slett vist seg å være virkelig safe, kommer det humrende fra ordføreren som hadde hele vaktmesterkorpset i kommunen på den delikate saken.

Like fullt var ikke døren på pengeskapet mulig å rikke.

Denne uken var planen å åpne MGP-festen i Florø på Rådhusplassen. I forkant skulle ordføreren også ønske alle TV-seerne velkommen til kystbyen på riksdekkende fjernsyn. Nå var situasjonen tilspissa og behovet for å hente ut kjedet prekært.

Sjefsavgjørelse

- Jeg fant ut at her var det bare å treffe en sjefsavgjørelse. Vi kontaktet ekspertise, sier Solheim-Olsen.

Låsesmeden Gunnar Hellebust troppet opp hos ordføreren med verktøykassen full. Men også han måtte melde pass i forsøket på å dirke opp låsen. Dermed var det tid for de mer ukonvensjonelle løsningene.

- Vi fant ut at vi måtte gå inn i safen via naborommet, der controller i kommunen, Berit Seljeseth Osa jobber.

Onsdag kveld luktet rådhuset som en av industrihallene på løkka. Kontoret til Seljeseth Osa var dekket med plast og et fint støvlag på toppen.

Her hadde Gunnar Hellebust jobbet i 8–9 timer med vinkelsliper og skjerebrenner for å hente ut verdisakene, kjedet inkludert uten å påføre skade. Men Hellebust gikk ikke før oppdraget var utført.

Deretter fikk ordføreren følgende melding på SMS: «Helveteskapen ligger på pulten din.»

Les flere nyheter fra Firdaposten.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken