ERESFJORD (Nettavisen): I 22.30-tiden onsdag kveld kom beskjeden til innbyggerne, etter at et område i bygda ble sperret av i natt.

Les også: Ekstremværet «Gyda» herjer: Veier er stengt og flere evakuert

Mellom 04 og 04.30-tiden gikk det nemlig et ras over fylkesveg 660 mellom Eidsvåg og Eresfjord. Nå er det fare for at Dokkelva i området kan flomme over.

16 av innbyggerne er evakuert til evakueringssenteret på Kavli Moen Gård, inkludert Viken.

Han innrømmer at det er vanskelig å helt fatte hva som har skjedd, på spørsmål om evakueringen opplevdes dramatisk.

– Det er litt vanskelig å ta det innover seg når det skjer såpass plutselig. Det kan hende det synker litt mer inn senere når man begynner å tenke på det i ettertid, forteller han til Nettavisen med en varm kaffekopp i hånden.

Se Gyda skape problemer for Nettavisens utsendte i videoen under:

– Smøre oss med tålmodighet

Viken har opplevd at Dokkelva, som det er fare skal flomme over, har stått høyt tidligere, men aldri har han måttet evakuere huset sitt. Selv vet han ikke når han kan returnere igjen.

– De sa vi skulle få mer informasjon i ettermiddag, men det har blitt litt forsinket. Vi får vel smøre oss med tålmodighet, sier lokalmannen.

Han har ikke tatt med seg noen familieklenodier, men satser på at alt er som det skal når han kommer tilbake.

– Jeg tenkte ikke så langt, men egentlig hadde jeg ikke tro på at det skulle så galt som det gjorde nå. Så jeg regner med at huset står når jeg kommer tilbake igjen, sier han lattermildt.

Les også: Her står bilen under vann. To personer måtte svømme i land

Økende vannstand

Politiet fortalte til Nettavisen tidligere torsdag ettermiddag at de vurderer fortløpende videre sperringer.

– Per nå venter vi på geolog som skal sjekke forholdene i elva, og vi har også fått bistand fra brannvesenet for å få opp en drone for å undersøke forholdene videre oppover, sa innsatsleder John Henrik Mork i Møre og Romsdal politidistrikt.

Han la til at vannstanden var økende og på vei opp til det nivået den var på natt til torsdag. Bygda må vente på geologen før man kan komme nærmere et estimat for returnering av de evakuerte

Les også: DIREKTE: Langt fra over - slik ser ekstremværet ut nå