Gå til sidens hovedinnhold

Måtte få voldsalarm mot sønnen

På tiden da Sigrid Giskegjerde Schjetne ble borte, ble den tiltalte 38-åringen også anmeldt av sin egen far som ville ha sønnen tvangsbehandlet.

Oslo (NTB): Det fortalte faren da han over telefon vitnet under rettssaken i Oslo tingrett mandag. Han fortalte at sønnen hadde vært en normalt fungerende, stille og rolig person, men at han skrev mye «svada» på Facebook og sin blogg.

Han beskrev imidlertid 38-åringens som avhengig av å ta medisin for å holde seg frisk og at han var motvillig til å ta denne medisinen. Etter at han i løpet av flere dager i august 2012 ikke fikk tak i sønnen, leverte faren inn en anmeldelse om trusler og beskrev sønnen som en tikkende bombe. Faren tok også kontakt med legevakten.

– Var dere redde for å bli utsatt for vold, spurte medaktor Jens Olav Sæther.

– Ja, svarte faren.

Han la til at han i slutten av august 2012, bare noen dager før 38-åringen ble pågrepet, fikk voldsalarm som følge av truslene fra sønnen.

– Jeg visste at han ikke tok den medisinen som han skulle ta på den tiden. Og den oppførselen han viste på Facebook og andre steder, virket så truende at jeg ville han skulle få hjelp til å normalisere seg, fortsatte han.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken