Gå til sidens hovedinnhold

Måtte ha et kjøttbein til Ap

Tidligere byråd, Grete Horntvedt, varslet Overkommadoen AS at hun trengte et «kjøttbein» til Ap i ambassadesaken.

HUSEBY: – Vi fikk en overraskende telefon fra byråd Grete Horntvedt dagen før byrådet sendte over sin innstilling til bystyret i ambassadesaken , sier Lars F. Windfeldt i Overkommandoen AS.

LES OGSÅ: Horntvedt bekrefter friareal

Ikke noe varsel

Overkommandoen AS eier 35,5 mål tomt som de ønsker å utnytte til boligformål/offentlig formål.

– Vi visste overhodet ikke at syv mål av vår tomt var tema for byrådet i forbindelse med erstatningsarealene for den amerikanske ambassaden, sier Windfeldt.

Siste innspill

Stor var forskrekkelsen da selskapet fikk høre hva Horntvedt hadde til hensikt å gjøre.

– Horntvedt sa vi ikke ville bli glade for å høre hva hun nå skulle si. Hun så seg nødt til å komme med et siste innspill for å «oversaldere» arealregnskapet i forbindelse med erstatningsarealene for ambassaden. Dette til tross for at Pla- og bygningsetaten mente at salderingskravet var oppfylt med 33 mål grunnet høyere kvalitet på de nye målene. Hun trengte et «kjøttbein» til Arbeiderpartiet for å prøve å få flertall til byrådets forslag. Resultatet ble altså at Horntvedt impulsivt på eget initiativ foreslo at syv mål av vår tomt skulle omreguleres til friareal og ytterlige tre mål av forsvarets tomt, sier Windfeldt.

– Slik ble det ikke

For flere av dem som stemte for ambassadereguleringen var det av avgjørende betydning at arealene til ambassadetomt ble fullt ut erstattet. Da saken ble behandlet i bystyret bekreftet Horntvedt at syv mål av Overkommandoens tomt skulle omreguleres. Ambassadesaken ble avgjort med en stemmes overvekt i bystyret, hvor tre representanter brøt med sine respektive partier.

– Hvis byrådet virkelig hadde til hensikt å gjennomføre dette løftet, så hadde dette naturligvis blitt en del av rekkefølgebestemmelsene. Slik ble det altså ikke. Det hadde jo også vært svært urimelig, sier Windfeldt.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping