*Nettavisen* Nyheter.

Måtte hjelpes til land

De to balsaflåtene taues til land i mørke og øsende regnvær. Klikk til høyre for å forstørre bildet. Foto: Tangaroa

Elven ble litt for stor og stri for Tangaroa, det var like før balsastokkene forsvant til havs på egen hånd.

10.02.06 10:14

Fløtingen, som startet som en rolig reise på en liten elv, endte nesten galt. Der den munner ut i Stillehavet er Quevedo blitt til en stor flod. Tidevannet presser seg oppover i elven og skaper strie strømmer. Torgeir Higraff forteller:

- På grunn av kraftig tidevannstrøm i mot oss valgte vi å kontakte kystvakten for assistanse den siste mila på elva. Vi forsøkte å hyre de slanke elvebåtene til å dytte oss, men de gav opp. Strømmen passerte truende med store mengder vegetasjon den hadde revet med seg langs bredden.

Hadde de ventet til tidevannet snudde utover kunne både de og stokkene ha forsvunnet ut i havet tre måneder før flåten er ferdig!

Klikk på bildet for å forstørre.

Kystvakten hjelper de søkkvåte tømmerfløterne. Foto: Tangaroa

- To båter fra kystvakta og en femtifots slepebåt fra byen Duran stillte opp. Det oppsto litt forvirring da kystvakta bare ville ha med personell, mens slepebåten gjerne ville redde stokkene også. Etter å ha overtalt kystvakta til å la oss fortsette tauingen av stokkene med slepebåten på eget ansvar, endte fløtingen lykkelig med en lang rekke bestående av slepebåt, to balsaflåter og to kystvaktskip.

Stokkene ligger nå fortøyd på havnen i Duran ved Guayaquil.

- Vi ser på episoden som en erfaring som kan komme godt med senere, på havet, avslutter Torgeir.

Les hele reisebrevet på Torgeirs blogg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.