RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Måtte kutte kraftig i tankemisjon

Sist oppdatert:
Stortankrederiet Overseas Shipholding Group med konsernsjef Morten Arntzen i spissen måtte kutte kraftig i både kursen og antall aksjer for å få på plass børsnoteringsemisjonen i Double Hull Tankers
Double Hull Tankers som er en kloning av skipsreder John Fredriksens Ship Finance International, hadde opprinnelige planlagt å plassere børsnoteringsemisjonen på kurs 15 dollar pr. aksje.

Resultatet etter gårsdagens emisjon ble en emisjonskurs på 12 dollar, og i tillegg ble emisjonsomfanget kuttet fra 20 til 16 millioner aksjer, ifølge TradeWinds. Dermed havnet provenyet på 192 millioner dollar, mot opprinnelig planlagt 300 millioner dollar.

For å dekke opp har Overseas Shipholding måttet øke sin eierandel i Double Hull fra 10 til 14 millioner aksjer. OSG får aksjene som oppgjør for skipene som nå legges inn i Double Hull. OSG er også befrakter av skipene på lange kontrakter med minimumsrater og profittsplitt.

Flåten som nå legges inn i Double Hull Tankers på såkalte sale/leaseback-basis omfatter tre VLCC’er og fire aframax-tankskip.

Reaksjonene på Wall Street er blandet, kilder TradeWinds har snakket med mener gjennomføring og timing er en skrape i lakken for det høytprofilerte tankrederiet. En annen mener rederiet tross rabatten kom greit ut av dealen, og peker på at den opprinnelige prisingen av Double Hull Tankers var meget aggressiv.

Uansette kuttes prisen på tankskipene og de tilhørende timecharterne fra 664 millioner dollar til 587 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere