RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Måtte lesse av sherpaene

Sist oppdatert:
Gutta i World Wide Vikings er sprekere enn sherpaene. På vei opp til Nordskaret måtte de lesse av bærerne sine. Hør lyd her!

Alle tre kom seg veldig greit opp til 7000 meters høyde. Frode Høgset nådde dermed sitt mål for ekspedisjonen. Mens Johnny Brevik og Petter Kragset har planer om å komme seg enda høyere på fjellet. De vil helt opp til 8.850 meter over havet.

- Det var ingen av oss som angra på avgjørelsen. Vi er nå i Camp 1. Johnny er fortsatt litt slapp etter siste tarmskyllinga, men turen opp gikk greitt for oss alle tre. Det som er litt urovekkende, er at vi alle tre føler oss sprekere enn Johnny og Petters personlige sherpaer

- De sleit opp bakken til Nordskaret i dag. Vi lessa på dem 20 kilo hver, som er den vekta de skal kunne bære, men vi måtte faktisk lesse av de litt undervigs. Dersom dette ikke bedrer seg, kan det ligge an til et sherpa-bytte både for Petter og Johnny, forteller Frode Høgset på ekspedisjonens hjemmeside.

Dato

Pos

Vær

Status

0805
2100

ABC

Sol

Hviler

0605
1910

Mellomcampen

Snø

I farta

0405
1829

Base Camp

Sol

Rolig dag

0305
2015

Base Camp

Sol

Venter

0205
2015

Zhashizon

Sol

Hviler ut

2904
2150

Nordskaret

Lett snø

Første
mål

2804
19.00

Base Camp

Skyfritt

Tilbake

2604
17.10

Base Camp

Kaldt

Zhashizom

Selv om selve klatringa ikke har begynt ennå, så er de tøft nok å ta seg fra Base Camp til Advanced Base Camp.

- Vi er alle glade for at det er nest siste gangen vi går transportetappen mellom BC og ABC. De 23 kilometra er ganske drøye, og i går måtte Johnny på nytt legge inn to timer ekstra til toalettbesøk. Etter å ha fått en ny vidunderkur av den russiske ekspedisjonslegen, var han heldigvis klar for innsats igjen i dag, forteller Frode på ekspedisjonens hjemmeside.

- Selv følte jeg meg i kjempeslag i går, på tross av dårlig med søvn i mellomcampen, avslutter han.

Her finner du ekspedisjonens hjemmeside.

Dette er ruten de skal følge til toppen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere