*Nettavisen* Nyheter.

Måtte opereres fem ganger etter rakettulykke

Foto: ((PRIVAT))

Bjørnar Andreassen (64) fikk en forferdelig start på året.

09.01.14 14:00

(Finnmarken): Bjørnar Andreassen fra Golnes ligger ennå på sykehuset i Kirkenes, etter at han var involvert i en fyrverkeriulykke nyttårsaften.

Han har vært igjennom tre operasjoner og venter ennå på to til. Han håper at han kan komme hjem i løpet av uka.

- Jeg kjøper aldri mer raketter, aldri i livet, sier Bjørnar på telefon fra sykesengen.

Barnebarnet i nærheten
For første gang hadde Bjørnar Andreassen investert i rakettbokser. Boksen ble plassert på slett mark, slik han hadde hørt at det skulle gjøres. Det første skuddet ble skutt til værs og da skjedde ulykken.


Skuddet forlot boksen, men tippet boksen på siden og det oppsto brann.

- Jeg sprang og så kjente jeg et forferdelig slag i muskelen, det føltes som en slegge. Det her var forferdelige greier. Bak meg sto barnebarnet, en guttunge på ti år. Jeg er mest glad for at det ikke traff han. Da hadde det nok vært mer traumatisk, det tror jeg, sier golnesværingen.

Da boksen falt på siden var Bjørnar opptatt av hvor barna befant seg og at man måtte komme seg i sikkerhet.

Etterpå tenkte han på hvor ille det kunne ha gått, og frykter hva som kunne ha skjedd om barnebarnet, som var i nærheten av bestefar, ble truffet av fyrverkeriet.

- Jeg er mest glad for at han ikke ble truffet. Legen, som var her fortalte at han hadde opplevd at en gutt i Sverige ble truffet av fyrverkeri og drept, sier Bjørnar.

Slutter ikke å brenne
Fyrverkeriene ble skutt opp rett før klokken 21.00 i Golnes. Etter hendelsen kjørte kona Bjørnar på helsesenteret og deretter ble han kjørt videre i ambulanse til Kirkenes sykehus.

- Der fortalte de meg at jeg var første gjest i år, humrer han.

Raketten gikk ti centimeter inn i muskelen, som ligger mellom kneskåla og lårbeinet. Han har fortsatt en pumpe som skiller ut det som kom fra raketten.

- Fosfor slutter ikke å brenne, sier 64-åringen, som gir ros til helsearbeiderne for hjelpa han har fått siden hendelsen.

-Jeg vil også advare mot å bruke slik fyrverkeri. Jeg hører at andre kompiser har opplevd det samme. Boksene må nesten støpes fast for ikke å tippe, understreker Bjørnar.

Les flere saker på Finnmarken.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.