*Nettavisen* Nyheter.

Måtte rygge 8,5 kilometer

Foto: Ole Sveberg

- Jeg er så sint at det tiner rundt bilen.

17.03.13 16:38

Etter å ha kommet midtveis på den smale veien mellom Bonåsjøen og Styrkesnes søndag morgen, ble brøytebilen stanset av en bil som sto for langt ut i veien.

Dermed ble det bom stopp.

- Det er helt utrolig. Men nå må jeg faktisk rygge 8,5 kilometer tilbake til Styrkesnes, sier en mildt sagt frustrert Ole Sveberg i sin 3,25 meter brede brøytebil, ifølge Avisa Nordland.

Det viste seg at han slapp unna med halvannen til to kilometer rygging. Eieren av bilen hadde etter hvert blitt varslet av en annen bilfører, og dermed ble bilen flyttet.

Dermed kunne Ole Sveeberg kjøre rettveien igjen og brøyte seg ferdig. Han legger ikke skjul på at han leste bilføreren leksa da han kom forbi.

Ikke svar
Han var i gang med brøytinga klokka 07.00 søndag morgen. Halveis på den 17 kilometer lange strekningen mellom Bonåsjøen og Styrkesnes sto bilen og sperret.

Det lyktes ikke å nå eieren på telefon. Sveberg ba politiet om tillatelse til å skyve bilen til side så han kom forbi, men det fikk han ikke, opplyser han.

- Da må jeg altså rygge 8,5 kilometer. Jeg har aldri vært bort i maken, sa Sveeberg til AN tidlig søndag morgen. Han synes poltiets opptreden var tafatt.

- Er det sånn at man bare kan parkere ut i veien og ta seg en tur og grille pølser, for eksempel. Galskap, freser han.

Hindrer annen trafikk
Veien er smal og en ryggende brøytebil vil naturligvis være til hinder for annen trafikk.

- Kommer det en ambulanse, må vi selvsagt uansett dose bilen som sperrer, av veien.

Også lørdag møtte Sveberg på en bil som sperret, men da måtte han rygge bare et lite stykke.

Vurderer hvert tilfelle
Operasjonsleder André Almbakk ved Salten politidistrikt understreker at det er en politioppgave å holde veiene åpne sammen med veivesenet og de som har jobb med veien. I hvert enkelt tilfelle blir det vurdert om det er akutt og hvilke tiltak som skal iverksettes. Han kom på vakt etter hendelsen og kjenner ikke til tilfellet fra søndag morgen.

- Men vi var bort i noe liknende lørdag. I slike saker prøver vi å komme i kontakt med bilføreren for å få bilen flyttet.

Les flere saker fra Avisa Nordland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag