Måtte sy pulsen etter drapsforsøk

Offeret var en hårsbredd fra døden etter å ha blitt brutalt knivstukket i halsen på Youngstorget.

08.03.09 11:10

(iOslo.no) Mandag må en 28-åring møte i Oslo tingrett, tiltalt for drapsforsøk på én person og knivstikking av tre andre 8. juni i fjor.

- Ville drepe
Ifølge statsadvokaten i Oslo skal mannen ha gått løs på sitt offer med den hensikt å drepe. Målrettet skal han ha kjørt kniven i halsen hans og truffet hovedpulsåren.

I all hast måtte politiet frakte offeret til Ullevål sykehus mens blodet silte fra såret i halsen. Der måtte halspulsåren og samleåren syes sammen. Den snarrådige reaksjonen fra politipatruljen reddet trolig livet til den 23 år gamle mannen.

De tre andre fikk ikke livstruende skader, selv om de ble stukket gjentatte ganger med kniven i skuldrene og ryggen. 28-åringen er tiltalt for legemsbeskadigelse mot disse.

Til angrep etter ett skubb
Til iOslo.no fortalte politioverbetjent Grete Metlid at knivstikkingen var foranlediget av en bagatell.

- Opptakten til knivstikkingen er at man har passert hverandre på gaten, og skubbet borti hverandre. Det er dette de fornærmede i saken har forklart i avhør, sa hun til iOslo.no noen uker etter hendelsen.

Gjerningsmannen og ofrene var ukjente for hverandre fra tidligere.

Fange på rømmen
28-åringen var på rømmen fra fengselet, der han sonet en dom for legemsbeskadigelse. Han var etterlyst i ett år før han ble pågrepet på Youngstorget.

Det er satt av fire dager til saken i Oslo tingrett, og det er varslet erstatningskrav mot 28-åringen.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.