Gå til sidens hovedinnhold

Måtte ta av blusen

Kunne risikert å sprade rundt i bare BH-en i sikkerhetskontrollen.

Nettavisen skrev i går om Herdis Moldøen, som måtte ta av seg BH-en for å komme gjennom sikkerhetskontrollen på Førde Lufthavn Bringeland.

Trønderen Kristin Holstad opplevde nesten det samme i august på flyplassen i Førde. Det kunne endt med at hun måtte gå gjennom sikkerhetskontrollen med overkroppen tildekket av bare BH-en.

- Jeg reiser mye i jobben, så jeg vet hvilke klær som bruker å gå greit. Men på flyplassen i Førde må metalldetektoren i sikkerhetskontrollen være svært sensitivt innstilt. Vakten mente det var BH-en som slo inn, men den har aldri utløst noen alarm før, sier hun til Nettavisen.

Ble sendt på toalettet

Det endte med at de fant ut at pynten på blusen hennes, som for øvrig også hadde vært gjennom sikkerhetskontroller før, var den utløsende faktoren.

- Jeg ble sendt på toalettet med beskjed om å ta av blusen, fortsetter Holstad.

Heldigvis hadde trønderen med seg andre klær i håndbagasjen, som hun kunne bytte til. Ellers kunne det blitt en ubehagelig seanse.

- Jeg måtte bare le. Vi var fem kolleger som reiste sammen, og det ble rett og slett bare humoristisk. Hvis jeg ikke hadde hatt et ekstra skift, ville jeg nok ikke tatt det så bra, forteller hun.

Holstad fikk beskjed om at dette slett ikke var første gang noe sånt hadde skjedd på flyplassen.

- Vakten fortalte humoristisk at han rett som det var måtte sende kvinner på toalettet på den måten. Det spørs om det er veldig lite som skjer på flyplassen i Førde. Kanskje tar de sikkerheten ekstra alvorlig for å få dagene til å gå, ler Holstad.

-Må ta plagg for plagg

Lufthavnsjef i Førde, Kjell Otto Gjesdal sier til Nettavisen at det er vanskelig å si noe om hvorfor enkelte plagg piper i noen sikkerhetskontroller, mens man kan gå rett igjennom i andre.

- Metalldetektoren er et ømfintlig instrument, maskinen er innstilt etter strenge krav. At noen reagerer på enkelte plagg, mens andre ikke gjør det, kan være av andre grunner. Maskinen skal fange opp små metallgjenstander, så det kan være at du har en mynt i lomma eller noe annet som blir fanget opp. Det trenger altså ikke ha noe med selve plagget å gjøre.

Han understreker at ingen kan gå om bord i et fly uten at man finner ut hva som er grunnen til at metalldetektoren reagerer.

-Så lenge du ikke er klarert, kan du heller ikke gå om bord i flyet. Da må vi bare ta plagg for plagg for å finne ut hva det kommer av, avslutter han.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe