- Vi har det etter forholdene bra. Det er mange som har det verre enn oss. Jeg tenker på de som er her med små barn, sier Bernt Jæger fra Haugesund til Nettavisen.

Sammen med kjæresten Åse Kristin Foss har han sittet værfast i Vågslidtunnelen på E134 på Haukelifjell siden søndag ettermiddag. Rundt 200 mennesker har tilbrakt natta i tunnelen.

Ga opp forsøk med kolonne
Klokka 13 mandag ble det gjort forsøk med kolonnekjøring fra Vågslidtunnelen og vestover, men det måtte oppgis da vinden økte.

- Vi var inne i en varmestue her i tunnelen i natt. Der var det rundt 20 personer, også barnefamilier. Men mange tilbrakte natta og ventetida i bilene sine, sier Jæger.

Stengte fjelloverganger

Dette er noen av fjellovergangene i Sør-Norge som nå er stengt:

E134 over Haukelifjell ved Vågslid vest og Liamyrane

Riksvei 7 over Hardangervidda

Riksvei 13 over Vikafjellet

Fylkesvei 13 over Gaularfjell i Sogn og Fjordane (vinterstengt)

Fylkesvei 45 Hunnedalsvegen mellom Vest-Agder og Rogaland. Stengt på grunn av snøras.

Fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland. Stengt på grunn av uvær.

Se oppdatert oversikt her

Stengt i hele dag
Vaktoperatør Arne Kleiv ved veitrafikksentralen sier til Nettavisen at veien fra Vågslidtunnelen og ned til Haukeli er åpen, så de som ikke vil tilbringe mer ventetid i tunnelen kan reise dit.

Men han har ingen gode nyheter når det gjelder veien videre mot Haugesund:

- Der vil det være stengt fram til 19-tida i kveld, sier han.

Hadde vært på skitur
Bernt Jæger og kjæresten hadde vært på skitur på Vågslid i helga og skulle returnere til Haugesund da vinterværet og vinden satte en stopper for den videre ferden.

- Det er en værutsatt fjellovergang, men jeg har aldri opplevd å vente mer enn en eller to timer, sier Jæger.

Sjekk oppdaterte veimeldinger her

- Været er tøft
Nettavisen får opplyst at det har vært stort trykk på Haukeliseter fjellstue på grunn av det dårlige været.

- Haukeliseter fjellstue har hatt gjester som har måtte overnatte hos oss i natt som skulle ned fra fjellet i går på grunn av det dårlige været. Veien har vært stengt et døgn nå. Været hos oss er tøft med opptil sterk kuling i kastene og det snør tett, opplyser Anders Sten Nessem, daglig leder ved Haukeliseter fjellstue.

- Yr.no melder om 30-40 centimeter snø i løpet av dagen. Vi har fortsatt en gjest som ikke kommer seg vestover. I dag tidlig ble det en liten åpning i været og brøytemannskapene fikk våre gjester ned fra Haukeliseter fjellstue for de av dem som skulle østover før været ble for dårlig igjen. Det er store mengder snø som nå har kommet i helgen og kombinert med vinden som har vært er det voldsomme naturkrefter som har slått til, sier Nessem.

- På fjellstua går tingene sin gang, selv om vi er isolert. Vi stoler 100% på brøytemannskapene som virkelig gjør en formidabel innsats. Selv de må gi tapt for de naturkreftene som er nå og har vært i sving siste døgnet. Vi vet ikke når veien åpner igjen og forholder oss helt og holdent til brøytemannskapene, opplyser Nessem.