RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mattilsynet avviser dyreverneres gatehundkritikk

Oslo (NTB-Monica Hägglund Langen): Dyrevernorganisasjonen Noah kritiserer Mattilsynet for å støtte mishandling og masseavlivning av gatehunder i Romania, men Mattilsynet sier dyrevernerne ikke har forståelse for problemet.

- Jeg oppfatter dette som retorikk fra dyrevernerne og mangel på forståelse for det problemet Romania står overfor når det gjelder gatehunder, sier direktør Kristina Landsverk for tilsynsavdelingen i Mattilsynet til NTB.

Dyrevernorganisasjonen Noah kritiserer Mattilsynet grunnet en kronikk fra oktober og ber Mattilsynet trekke sin støtte til Romania.

- Vi er sjokkert over Mattilsynets holdning. Mens EU fremholdt på en pressekonferanse at en nasjons storhet kan måles ut fra måten dyrene behandles på, og påpeker at mishandlingen av hunder skader Romanias omdømme og er opprørende for hele EU, gir Mattilsynet sin uforbeholdne støtte til dette systemet som påfører hundene så fryktelige lidelser, sier Hege Jurs og Jenny Rolness i Noah.

- Jeg er ydmyk overfor problemene Romania har med gatehunder. Mattilsynet har gitt sin støtte til Romania fordi de tar tak i dette problemet, og vi har derfor støttet en søknad om penger til tiltak som skal hjelpe dem med å få bukt med situasjonen. Med millioner av gatehunder, noen med kroniske sykdommer og skader, så må avliving brukes i enkelte tilfeller, sier Landsverk. Hun understreker at dårlig dyrevelferd er uakseptabelt og kritikkverdig, også i Romania. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere