RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mattilsynet fant avvik ved sju av ti buffeer i Oslo

Oslo (NTB): Resultatene av Mattilsynets undersøkelser av bufféserveringer i Oslo var nedslående. På tre steder var forholdene så dårlige at hele eller deler av virksomhetene ble stengt.

49 av 71 buffeer ved hoteller og kantiner hadde ikke gode nok rutiner for serveringen. Mattilsynet gjennomførte uanmeldte inspeksjoner, og de fleste avvikene var knyttet til kjølelagring, gjenbruk av varer og personalets hygiene.

- Ved gjenbruk av varer viste det seg at mange ikke gjorde faktiske vurderinger for om maten kan gjenbrukes, opplyser seksjonssjef Solveig Eriksrud ved Mattilsynets kontor i Oslo.

- Mange steder ble matvarer som hadde vært oppbevart ved ugunstige temperaturer brukt om igjen, forteller hun.

I tillegg til de tre virksomhetene som på grunn av dårlige forhold ble stengt med øyeblikkelig virkning, ble det nedlagt omsetningsforbud for produkter ved fire av virksomhetene.

Bakgrunnen for inspeksjonene er store sykdomsutbrudd knyttet til servering ved hoteller og kantiner i Norge i løpet av 2012. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere