RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mattilsynet fortsetter testing av kjøtt

Oslo (NTB): Mattilsynet mener funnene av udeklarert kjøtt i en rekke produkter er så alvorlige at det vil fortsette å ta prøver. Tilsynet holder imidlertid kortene tett til brystet når det gjelder hva som skal testes.

De 100 prøvene som er tatt til nå, har blant annet avdekket hestekjøtt i frossenlasagne og innhold av svinekjøtt i halalmerket storfekjøtt.

- Det var såpass alvorlige funn at vi fortsetter med testingen. Omfanget går vi ikke ut med, men vi kommer til å vurdere alle typer kjøttprodukter, forteller seniorrådgiver Ragnhild Margit Arnesen i Mattilsynet til NTB.

- Vi finner bare de artene vi leter etter. Det er naturlig å tenke på hest og svin, siden det har vært aktuelt, men vi låser oss ikke til det, forsetter Arnesen.

Det skal også utarbeides en sluttrapport etter de 100 testene, men foreløpig er det ikke klart når denne kommer til å være klar.

To produsenter som har fått påvist svin i stedet for storfekjøtt i sine produkter, blir anmeldt av Mattilsynet. Begge produsentene - Kuraas og Norsk Mesterkjøtt avviser at det dreier seg om bevisst juks og skylder på menneskelig svikt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere