RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Johannessen, Sara (NTB scanpix)

Mattilsynet hardt ut mot VOSS Vann

Hevder de «skryter på seg» luksusingredienser.

(SIDE2): Mattilsynet mener flaskevannet Voss Vann ikke er så eksklusivt som produsenten hevder – og at Voss Production villeder kundene med merkelapper som «artesisk».

Det skriver Agderposten, tirsdag.

Mattilsynet pålegger nå Voss Production å fjerne den eksklusive merkingen.

«Artesisk» vann
Agderposten har fått tilgang til en rapport med varsel om vedtak fra Mattilsynet i Aust-Agder. Der pålegges Voss Production AS i Iveland å fjerne den eksklusive merkingen «artesian» – eller artesisk – på selskapets sylinderformede vannflasker.

En artesisk kilde inneholder noe av det reneste drikkevannet som finnes. Dette fordi vannet, som er filtrert over lang tid, står under trykk – og dermed strømmer opp av seg selv når man borer seg ned til det. Det gjør, ifølge Mattilsynet i Aust-Agder, ikke vannet fra Voss Water i Iveland.

Mattilsynet hevder at selskapet villeder kundene til å tro at de drikker et langt mer eksklusivt vann enn de i virkeligheten gjør.

- Amerikansk lovgivning
Flaskevannet fra Voss har helt siden starten markedsført vannet som eksklusivt og kjendiser rundt om i verden sies å ha en forkjærlighet for vannet, som også selges i sylinderformete, høye og slanke flasker.

Madonna skal angivelig ha vært rasende da hun ved et luksushotell i New York, ikke fikk serverrt det norske vannet og også Brad Pitt og Britney Spears skal være blant vannets mange tilhengere.

- Vi bestrider at vannet ikke er artesisk. Det er det, i henhold til den definisjonen som er tatt i bruk i amerikansk lovgivning. På dette punktet forholder vi oss til lovgivningen i USA, svarer Styremedlem i Voss of Norway, Rune Fløgstad til avisen .

Han mener markedet for Voss Vann hovedsakelig er i USA.

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere