RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mattilsynet innfører strengere kontroll av halalkjøtt

Oslo (NTB): Islamsk Råd hevder at mye av halalkjøttet som selges i Norge, enten er feilmerket eller er smuglerkjøtt. Mattilsynet varsler omfattende kontroller på nyåret.

Mattilsynet skal samarbeide med Islamsk Råd om kontrollene, skriver NRK.

- Mafiaen i kjøttbransjen lurer muslimer. Kjøttet merkes «halal», uten at det er det. Det er dette vi nå skal rydde opp i, sier generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge.

Halal-markedet i Norge er i kraftig vekst, og i de tre første kvartalene i år er det solgt 950 tonn av kjøttet. At kjøttet er halal betyr at slaktingen skjer ved at dyrets hovedpulsårer i strupen kuttes med ett kutt, og så mye blod som mulig tappes. I Norge må dyrene bedøves før blodtappingen.

- Dette handler om redelighet, folk skal være trygge på at den maten de spiser ikke er noe annet enn det den utgir seg for, sier seksjonssjef Randi Edvardsen i Mattilsynet. Hun opplyser at Mattilsynet vil sjekke dokumentasjonen til virksomhetene nøye.

Mattilsynet anmeldte i mai Narvik-bedriften Kuraas etter at det i mars ble funnet opptil 30 prosent svinekjøtt i halalkjøtt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere