Gå til sidens hovedinnhold

Mattilsynet kan ha blitt matforgiftet

- Dette er for godt til å være sant.

Mattilsynet har gjennomført en omfattende endring av sin organisasjon, og avdeling Romerike feiret dette med høye smørbrød denne uken. Det ble katastrofe.

Nå er nesten alle ansatte syke. Mattilsynet har mistanke om de er blitt matforgiftet.

– Dette er for godt til å være sant. Jeg har selv spist maten og føler meg ikke bra, og er egentlig litt usikker på om dette er en god eller dårlig nyhet, sier avdelingsleder Gry Marianne Holmbakken i Mattilsynet til Nettavisen.

Sliter med magetrøbbel

Av totalt 22 ansatte er 17 nede for telling. Alle skal ha blitt syke samtidig.

Smørbrødene ble levert av et cateringfirma.

– Av naturlige årsaker har vi redusert bemanning, så det vil ta tid før vi får tatt nødvendige prøver. Vi er i kontakt med virksomheten som leverte maten og det vil bli ordinært tilsyn, sier Holmbakken i Mattilsynet.

Alle de syke sliter med magetrøbbel.

Uheldig omstendigheter

Holmbakken understreker at det også kan være andre forhold som har gjort de ansatte syke.

– Et omgangsvirus smitter veldig lett, så det behøver ikke å være virksomheten sin feil. Dette kan skje selv de beste steder. Det er ofte veldig vanskelig å bevise hva man er blitt syk av. Når det er mange som har spist det samme er det fort gjort å tenke at det kan ha noe med maten å gjøre, sier avdelingslederen.

Hun ønsker ikke å opplyse om navnet på virksomheten.

– Det kan se ut som en sammentreff av svært uheldig omstendigheter. Det er spesielt at det skjer på den dagen vi skal starte opp med ny organisering, sier Holmbakken.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED