RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mattilsynet lover å øke uanmeldte kontroller

Oslo (NTB): Mattilsynet lover å følge opp pelsdyrnæringens ønske om flere uanmeldte kontroller. Ønsket ble satt fram i fjor, men i år har det vært færre slike tilsyn.

Hittil i år har alle inspeksjonene av pelsdyrfarmer i Rogaland og Agder vært varslet. Det har gitt dyreeierne tid til å rydde opp og få unna eventuelle forhold som har vært i strid med forskriftene.

Men nå skal det bli slutt på den muligheten, skriver Nationen.

Ambisjonen til Mattilsynet i de tre fylkene er å gjennomføre én inspeksjon per pelsdyrfarm per år, og bare helt unntaksvis gi varsel om kontrollen.

- Oppmerksomheten som nå er rettet mot denne næringa, gjør varsel om inspeksjon nesten helt uakseptabelt, sier Hallgeir Herikstad, regiondirektør i Mattilsynet for Rogaland og Agder. Han lover at Mattilsynet vil reagere hardt dersom de avdekker ulovlige forhold på pelsdyrfarmene.

I Hedmark og Oppland skjerpet Mattilsynet rutinene etter fjorårets avsløringer fra pelsdyrfarmene. De har som mål å kontrollere omtrent halvparten av pelsdyrfarmene i inneværende år, og ligger godt an til å klare dette.

Denne uken gjennomføres ekstrakontroller på farmene der aksjonistene har tatt seg inn og fotografert. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere