RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mattilsynet: Pelsdyrnæringen må endre driften

PELSDYR: Mattilsynet mener at dagens måte å drive pelsdyrhold på er dyrevelferdsmessig utfordrende, og mener næringen må endre driften.
PELSDYR: Mattilsynet mener at dagens måte å drive pelsdyrhold på er dyrevelferdsmessig utfordrende, og mener næringen må endre driften. Foto: Diego Azubel (EPA)
Sist oppdatert:
Mener pelsdyrholdet er utfordrende for dyrevelferden.

I desember kom pelsdyrutvalget med en rapport hvor fem av ni gikk inn for en bærekraftig utvikling av pelsdyrnæringen, og mandag gikk fristen for å komme med høringssvar ut. 

I sin høringsuttalelse skriver Mattilsynet at de mener pelsdyrholdet er dyrevelferdsmessig utfordrende, slik næringen driver i dag. Hvis vi fortsatt skal ha pelsdyrhold i Norge, mener de derfor at driften må endres. De vil at dyrene skal få bedre mulighet til å leve naturlig og at dyreholderne må bruke mer tid på hvert dyr i det daglige.

– Et pelsdyrhold hvor dyrevelferden er vesentlig bedre krever utvikling av nye driftsformer og at det brukes mer tid på hvert dyr i pelsdyrfarmene. Avlsarbeidet må fokusere på å få frem tillitsfulle dyr, og levemiljøene må i større grad tilpasses dyrenes naturlige behov, sier seksjonssjef for dyrevelferd, Torunn Knævelsrud, i en pressemelding. 

Da pelsdyrutvalget behandlet spørsmålet, gikk fem av ni inn for en bærekraftig utvikling av næringen, mens tre av ni gikk inn for en styrt avvikling. Mattilsynet mener man først må finne ut hvor store kostnadene forbundet med en bærekraftig utvikling vil bli, før man kan vurdere de to alternativene opp mot hverandere.

– For oss er det viktig at dyrene i Norge har det godt, og vi har brukt våre faglige erfaringer fra tilsyn og regelverksutvikling til å peke på tiltak som må gjennomføres for at pelsdyrene skal få det bedre, sier Knævelsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere