*Nettavisen* Nyheter.

Mattilsynet rykket ut til Ekebergrestauranten

FUNKIS: Ekebergrestauranten ligger i en av Norges fineste eksempler på klassisk funksjonalisme. Christian Ringnes pusset opp bygningen og anla en skulpturpark i parken rundt. Foto: Morten Holm (Scanpix)

Etter bekymringsmelding rykket Mattilsynet ut til Ekebergrestauranten.

12.05.14 11:08

Mattilsynet gjennomførte mandag en kontroll ved Ekebergrestauranten. Kontrollen skjedde etter en bekymringsmelding.

- Vi fikk mandag morgen en melding fra personer som opplyser at de har vært på Ekebergrestauranten og spist, og at de har blitt syke. Vi har også fått informasjon om det samme tilfellet fra restauranten, sier seksjonsleder Solveig Eriksrud ved Mattilsynet i Oslo til Nettavisen.

Ble dårlig etter familiefeiring
Familien på 15 var samlet til feiring på Ekebergrestauranten da seks av familiemedlemmene ble syke.

Et familiemedlem tvitret om matforgiftning (se nedenfor) og et annet snakket med Nettavisen om hendelsen.

Hun fortalte at alle var friske da de kom, men at seks av personene i følget var alt annet enn friske da de forlot stedet. Søndag kveld var mange fremdeles dårlige.

På bakgrunn av denne meldingen reiste Mattilsynet på inspeksjon hos Ekeberg-restauranten mandag.

Undersøker saken
- Vi jobber nå med å få mer informasjon fra de som har blitt syke for å høre hva de har spist. På Ekebergrestauranten vil vi se på menyen deres, etterspørre hvilke rutiner de har, og ta prøver av råvarene deres, sier Eriksrud.

Søndag tvitret et av familiemedlemmene om opplevelsen på Ekebergrestauranten. Artikkel fortsetter under.

HTML EMBED

Restauranten har opplyst til Mattilsynet at maten som ble servert gjestene som ble syke også har blitt servert andre gjester, men at de ikke har fått melding om at andre har blitt syke.

Klikk på bildet for å forstørre.

FLOTT UTSIKT: Fra Ekebergrestauranten er det flott utsikt over Oslo sentrum. Her ser du Bjørvika, operabygningen, Barcode og deler av Middelalderparken. Foto: Morten Holm (Scanpix)


Sjekker matvarene
Daglig leder ved Ekebergrestauranten, Konstantin Zimmermann, bekrefter overfor Nettavisen at de har fått inn en klage fra gjestene som var på restauranten fredag kveld.

- Vi er i gang med å sjekke matvarene som ble servert, og hva som eventuelt kan ha skjedd, slik at dette ikke skjer igjen, sa Zimmermann til Nettavisen søndag.

Klikk på bildet for å forstørre.

LANDEMERKE: Ekebergrestauranten er et landemerke i åsen øst for Oslo sentrum. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Han ønsket ikke å gå ut med en offentlig beklagelse til de berørte gjestene, men sa at han ville ta kontakt med dem personlig så fort som mulig.

Etterspill
Etter at en av gjestene ble intervjuet av Nettavisen søndag, trakk hun hele intervjuet mandag.

På Twitter har familien fulgt opp helgens melding med følgende:

HTML EMBED

Zimmermann sier til Nettavisen mandag at de serverte den samme menyen til 104 gjester den aktuelle kvelden, og bare seks har gitt tilbakemelding om at de ble syke.

- Vi undersøker nå hva som kan ha skjedd i samarbeid med alle involverte parter. Vi skal komme til bunns i dette, men det vil ta litt tid, sier Zimmermann.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag