Mattilsynet underrapporterte lovbrudd i pelsdyrnæringen

Oslo (NTB): En undersøkelse viser at Mattilsynet ikke har tatt med alle alvorlige lovbrudd i pelsdyrnæringen når de har rapportert til Landbruksdepartementet.

Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet har gått gjennom 366 rapporter fra Mattilsynets tilsyn de siste årene. De har regnet saker som har endt i hastevedtak og politianmeldelse som alvorlige.

Mens mattilsynet rapporterte om to hastevedtak i 2009, sju tilsyn med hastevedtak i 2010 og ni i 2011, fant de to organisasjonene henholdsvis ti, ti og 17 hastevedtak i sin gjennomgang.

- Det er alvorlig og pinlig at vi har rapportert feil, og det skal vi rydde opp i. Samtidig er det ikke sånn at vi baserer våre helhetsvurderinger av næringen på detaljer i disse tallene, sier assisterende tilsynsdirektør Ole Fjetland i Mattilsynet til NRK. Han står ved tilsynets oppfatning om at forholdene i pelsnæringen har blitt bedre de siste årene.

- Tilstanden er bedre i 2011 og 2012 enn den har vært tidligere.

Dyrevernorganisasjonene synes på sin side det er spesielt ille at departementet har fått ufullstendige opplysninger nå som næringen skal evalueres. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.