RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maud (71) og Tor (72) lever i et mareritt

I flere år har samboerne Maud Rindahl (71) og Tor Strømsvik (72) blitt terrorisert av barn og ungdom i Bodø. Det startet med uskyldig «ringepigg», der man ringer på døra og stikker av, men da samboerne til slutt ble så slitne av denne leken demonterte de ringeklokka.
I flere år har samboerne Maud Rindahl (71) og Tor Strømsvik (72) blitt terrorisert av barn og ungdom i Bodø. Det startet med uskyldig «ringepigg», der man ringer på døra og stikker av, men da samboerne til slutt ble så slitne av denne leken demonterte de ringeklokka. Foto: Martin Braathen Røise (Avisa Nordland)
Sist oppdatert:
– Jeg kommer til å få hjerteinfarkt.

I flere år har samboerne Maud Rindahl (71) og Tor Strømsvik (72) blitt terrorisert av barn og ungdom i Bodø, skriver Avisa Nordland.

Det startet med uskyldig «ringepigg», der man ringer på døra og stikker av, men da samboerne til slutt ble så slitne av denne leken demonterte de ringeklokka.

– Vi klarer ikke mer. Dette går på helsa løs. Det beste hadde nok vært å flytte, sier de to fortvilet.

Det hele startet for tre år siden og har utviklet seg fra den uskyldige leken i et radig tempo. Fra klokken seks om ettermiddagen til klokken ni om kvelden er det nesten ikke fred i få i boligen i Bodøsjøen i Bodø.

Snøballer dundrer i ruta. Egg blir kastet på veggen, og til stadighet oppdager ekteparet at barn og ungdom står og ser inn på dem via kjøkkenvinduet.

– De hamrer i ruta og banker i veggen. Det er uutholdelig, sier Maud Rindahl.

Ingen ting hjelper
Hun sier de har prøvd å komme i dialog med både barneskolen og barnehagen som ligger rett ved huset, der hvor ungene oppholder seg på kveldstid, men til ingen nytte.

– De sluttet å plage oss på dagtid, men når kvelden kommer er det som om det er terrorister utenfor her, sier Tor Strømnes.

- For ikke mange år siden hadde jeg hjerteinfarkt, nå kjenner jeg at det går og murrer igjen, sier Tor og peker ut mot den andre siden av hekken der ungene jevnlig kaster ting mot kjøkkenruta.


De har begge prøvd å komme i dialog med uromakerne, men det er ikke så lett når de forsvinner ut av syne straks de to får øye på dem.

– Vi har vært i kontakt med politiet flere ganger, men ingen ting hjelper. Vi vet ikke hva vi skal gjøre lenger, sammenfatter de to fortvilet.

– Vi går i konstant frykt
De har bodd i samme huset siden starten av 70-tallet, og har opplevd en og annen rampestrek oppigjennom, men denne terroren klarer de ikke lenger.

– For ikke mange år siden hadde jeg hjerteinfarkt, nå kjenner jeg at det går og murrer igjen. Jeg kommer til å få et hjerteinfarkt igjen, sier Tor og peker ut mot den andre siden av hekken der ungene jevnlig kaster ting mot kjøkkenruta.

– Nå har snøen kommet. Vi går i konstant frykt for at ruta skal knuse, fortviler han.

Salten politidistrikt sier at de ikke har registrert noen anmeldelse fra det eldre ekteparet. Allikevel råder de dem til å ta kontakt når terroren står på, og ikke i ettertid.

– Vi er avhengig av at de kontakter oss med en gang, eller så blir det som å lete etter nåla i høystakken, sier operasjonsleder, Ina Selfors, ved saltenpolitiet.

U18-gruppa
Operasjonslederen sier at politiet rykker ut på denne type hendelser ved kapasitet.

– Det spørs hva vi gjør når vi får fatt i dem. Om de er under 18 år går vi i dialog med foreldre, om de er over 18 år går U18-gruppa inn og tar saken, oppsummer hun.

Avisa Nordland har prøvd å komme i kontakt med både barnehagen og skolen, men har ikke lyktes med å nå fram med sine henvendelser.

Les flere saker i Avisa Nordland


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere