RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mauritania vil selv etterforske Gaddafis spionsjef

Sist oppdatert:
Nouakchott (NTB-AFP): Libyas tidligere etterretningssjef Abdullah al-Senussi er arrestert i Mauritania. Både Libya og Frankrike vil ha ham utlevert, men mauritanierne vil selv etterforske Gaddafis svoger.

President Nicolas Sarkozy roser pågripelsen natt til lørdag, og ber om at etterretningssjefen utleveres til Frankrike. Senussi har vært ettersøkt siden en domstol i Paris dømte ham til livstid for hans rolle i et angrep på et fransk passasjerfly i 1989. 170 mennesker omkom.

Senussi ble pågrepet på flyplassen i hovedstaden Nouakchott etter ankomst med et rutefly fra Casablanca i Marokko. Senussi skal ha brukt et falskt malisk pass.

Senussi, som var en av Muammar Gaddafis nære medarbeidere, er etterlyst av Den internasjonale straffedomstolen (ICC), som anklager ham for forbrytelser mot menneskeheten.

- Regjeringen er klar for å ta imot Abdullah al-Senussi i et libysk fengsel og å gi ham en rettferdig rettssak i Libya, sier regjeringstalsmann Nasser al-Manaa på en pressekonferanse i Tripoli. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere