Pegida-leder Max Hermansen får ikke komme tilbake i jobben som lærer ved Kuben videregående skole med det første.

Hermansen sier til Nettavisen at det i et møte med Utdanningsetaten mandag ble klart at han har fått forlenget permisjon med lønn til 1. desember.

- Jeg synes det er leit at verken arbeidsgiver eller særlig lærerorganisasjonene er ute og forsvarer at Grunnlovens paragraf 100 - om ytringsfrihet - også skal gjelde for lærere, sier en skuffet Hermansen til Nettavisen.

Med sine uttalelser om islam har Hermansen til tider skapt stor debatt. Blant annet i et Facebook-innlegg, hvor han ba foreldre ta forholdsregler hvis datteren deres skal gå på en skole meddet Hermansen kaller SUMMere (Sinte Unge Muslimske Menn).

Les også: Sandra Borch fant lettkledd bilde av seg selv på veggen til Max Hermansen

- Jobbforbud

Han omtaler permisjonen som et jobbforbud.

- Jeg har i praksis fått jobbforbud fordi jeg har noen velbegrunnede meninger om den totalitære ideologien islam, sharia og muslimer.

Videre sier han at det ser ut til at permisjonen blir ytterligere forlenget med én og en halv måned fra 1. desember.

- Den blir nok det hvis det ikke kommer noe nytt på bordet.

Tror ikke han kommer tilbake i jobben

Det har foreløpig ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra rektor ved Kuben videregående skole, Kjell Ove Hauge.

Nettavisen har vært i kontakt med Utdanningsetaten, men de kan ikke kommentere saken mandag kveld.

Selv tror Hermansen at han er ferdig som lærer ved Kuben videregående.

- Det ser mørkt ut. Beskjeden jeg får fra Utdanningsetaten, er at de prøver å finne en annen jobb til meg, men at det tar tid.

Les også: Advarer døtre mot muslimer i skolegården

Les også: - Kan være saklig grunn til å si opp Max Hermansen

Konflikt med elever

Max Hermansen virket som lærer på Kuben videregående og Etterstad videregående fram til oktober 2014, men havnet i konflikt med elever på grunn av sine ytringer om islam og muslimer. Han valgte å sykemelde seg fordi han følte seg utrygg. På sin Facebook-side hadde Hermansen den gangen blant annet lagt ut bilder som framstilte islam som en helsefare på linje med røyking. Det var også bilder som omtalte profeten Muhammed som en som fremmet krig og vold, undertrykkelse, intoleranse og pedofili.

Fra elevhold ble det hevdet at Hermansen utviste manglende respekt for andres tro. Hermansen fikk etter bråket på Kuben og Etterstad en formell advarsel, en såkalt tjenestepåtale, fra Utdanningsetaten. Grunnlaget for advarselen var at han skulle ha opptrådt provoserende og krenkende overfor muslimske elever på måten han omtalte muslimer, islam og profeten Muhammed på.

Hermansen mener grunnlaget for tjenestepåtalen er feil og har klaget den inn. Anken er fortsatt til behandling. Han holder fast ved at det var ytringer han har kommet med som privatperson - blant annet på Facebook som førte til bråket. Han har hele tiden hevdet at han som lærer har opptrådt profesjonelt.

- Mange tror jeg er en forbanna rasist

På spørsmål om Hermansen noen gang angrer på noen sine uttalelser, svarer han at han ofte blir misforstått.

- Under den første Pegida-marsjen var jeg et ubeskrevet blad for media, og jeg var fullstendig uten trening i hvordan jeg skulle håndtere mediahenvendelser. Jeg fikk en bratt læringskurve hva gjelder å uttale seg slik at jeg ikke fikk unødvendig kjeft fra de politisk korrekte.

- Jeg blir misforstått hele tiden. Alt jeg sier er egentlig innenfor humanismen og våre vestlige verdier. Og jeg har hele tiden brukt fakta til å begrunne meningene mine. Men likevel er det veldig mange som tror at jeg er en forbanna rasist og eksrtemist. Det er jeg absolutt ikke.

Les også: Max Hermansens butikk tilgriset med hakekors