Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Max Hermansen utestengt fra Facebook - nå politianmelder han

FORTVILER: Max Hermansen får ikke lenger ytre seg på Facebook. Han får fortsatt ikke jobbe som lærer på Kuben videregående skole, heller, slik Nettavisen skrev mandag.
FORTVILER: Max Hermansen får ikke lenger ytre seg på Facebook. Han får fortsatt ikke jobbe som lærer på Kuben videregående skole, heller, slik Nettavisen skrev mandag. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Utestengt fra Facebook - nå politianmelder Pegida-lederen nettstedet.

Hermansen anmelder Facebook Norge for brudd på Grunnlovens paragraf 100.

Blokkeringen fant sted 27. november.

- Facebook frarøver meg muligheten til å delta i samfunnsdebatten, da svært mye av denne debatten foregår på Facebook, sier Hermansen til Nettavisen.

Ifølge ham selv, er begrunnelsen for utestengingen at han skrev i statusen at muslimer er problemet.

- Selve statusen eller ytringen jeg har kommet med, er lignende det jeg – og etter hvert ganske mange andre – har kommet med over hundre ganger før i 2015; både på FB og ellers. Den er verken rasistisk, et personangrep, eller noe lignende som skulle være forbudt i henhold til norsk lov, mener Hermansen.


Les også: Hermansen får forlenget permisjon

Tirsdag klokken 14 leverer han følgende anmeldelse til Majorstuen politistasjon:

«Jeg, Max Hermansen, politianmelder med dette Facebook Norge for brudd på Grunnlovens §100 «Ytringsfrihet bør finne sted», med grunnlag i at de har blokkert meg fra Facebook (fb) i 30 dager – for noe som ikke er i strid med norsk lov.

Blokkeringen – som gjør at jeg ikke kan legge ut kommentarer, linker, arrangementer eller annet på fb – skjedde sent fredag kveld, 27. november 2015. Fb berøver meg med blokkeringen, muligheten til å delta i samfunnsdebatten, da svært mye av denne debatten foregår på fb. Jeg kan ikke komme med en eneste ytring i dette svært omfattende sosiale mediet. Med over 4.200 venner, kan jeg heller ikke formidle mine meninger og annet på den måten dette mediet egentlig er lagt opp til å kunne gjøre.

Begrunnelsen for blokkeringen, skal i henhold til fb være at jeg har skrevet denne statusen:
«Svært bra! (Kunne kanskje skrevet 230.000 muslimer i stedet for 650.000 innvandrere. For det er muslimene som er PROBLEMET!)»

Facebook har satt foten ned for Hermansen. - Jeg har prøvd å kontakte FB, men får heller ikke ved denne blokkeringen (har vært blokkert tre og syv dager tidligere) noe svar fra dem, sier Hermansen.


Nettavisen har vært i kontakt med Facebook Norge for en kommentar til saken.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!