Mazyar Keshvari (FrP) raser mot demonstrerende asylsøkere: - Disse er lykkejegere

Rundt 60 asylsøkere marsjerte i nesten to timer for å demonstrere mot forholdene ved asylmottaket de bor på. Det opprører Mazyar Keshvari, innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet.

Rundt 60 asylsøkere marsjerte i nesten to timer for å demonstrere mot forholdene ved asylmottaket de bor på. Det opprører Mazyar Keshvari, innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet. Foto: Tobias Nordli (Sarpsborg Arbeiderblad)/NTB scanpix

- Disse utakknemlige menneskene bør umiddelbart komme seg ut av landet.

08.11.15 12:03

Mellom 50 og 60 asylsøkere gikk lørdag i protesttog mot det de mener er kritikkverdige forhold på et akuttmottak i Sarpsborg.

– Vi får dårlig med mat og det er ingen transport slik at vi kan komme oss til byen for å handle, fortalte asylsøkerne lørdag. Du kan lese en større sak om demonstrasjonen her.

Asylsøkerne demonstrerte mot at de har vært på akuttmottaket lenger enn det som var planlagt. De mener de får for lite mat og dårlig legehjelp og klager på at de verken får lommepenger eller har internettilgang.

Det opprører Mazyar Keshvari, innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, som mener de nevnte asylsøkerne på Kolstad Akuttmottak utnytter den internasjonale flyktningkrisen og håner de mange millionene av menneskene som er på flukt i verden.

FRP: Mazyar Keshvari er innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

– I denne situasjonen velger altså noen av de aller heldigste, som er blitt innkvartert i Norge med mat, drikke, klær og tak over hodet på skattebetalernes regning, å protestere på maten og internetthastigheten på mottaket. Disse utakknemlige menneskene bør umiddelbart komme seg ut av landet og dermed frigjøre kapasitet for dem som trenger trygghet og beskyttelse, sier Keshvari til NTB.

Han viser til at titalls millioner mennesker er på flukt verden over og at mange her til lands jobber på spreng for å gi asylsøkerne mat og husly.

– Enhver som ikke er fornøyd med de svært sjenerøse tilbudene som gis i Norge, bør umiddelbart komme seg ut av landet. Nok er nok, og det er overhodet ikke noe som helst rom for slike utakknemlige lykkejegere vi nå er vitne til i Østfold, fortsetter Keshvari.

Også statssekretær i Justisdepartementet, Jøran Kallmyr (Frp) reagerer på asylsøker-demonstrasjonen.

- Det er flere tusen mennesker som jobber døgnet rundt for å gi asylsøkerne mat og husly. Da synes jeg lite om at en del er misfornøyde med tilbudet de får, sier Kallmyr til NRK. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.